Sebastian Larsson och Mikael Lustigs ovissa framtid i AIK

Frågelådan Rondo: Därför blir Djurgården inte ett nytt AIK
Mikael Lustig.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Sebastian Larsson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Sebastian Larsson och Mikael Lustig har utgående kontrakt.

Blir det en fortsättning nästa år för duon?

– För mig handlar det om att spela i AIK eller ingenstans, säger Larsson.

AIK har inte vunnit i allsvenskan på tre omgångar. Under söndagen blev det 1-1 hemma mot Degerfors och laget fortsätter att ha svårt i allsvenskan med sju omgångar kvar.

Två nyckelspelare i form av Mikael Lustig och Sebastian Larsson sitter båda på utgående kontrakt och det är alltjämt osäkert om det blir en fortsättning för duon.

– Det är fel forum att diskutera det i just nu. Det får vi ta de rätta vägarna. När det är dags för de besluten tas det med klubben, understryker Larsson för SportExpressen.

”Ska prestera också”

Du har inte bestämt dig?

– Jag kommunicerar det med klubben. För mig handlar det om att spela i AIK eller ingenstans. Samtidigt ska man prestera också. 

– Sedan kan man diskutera om man ska fortsätta eller inte. Vi får se. Det är inte rätt att stå här och diskutera en eventuell framtid eller inte. Jag vill ta ansvar för vår prestation.

Mikael Lustig har inte heller bestämt sig.

– När man får en fråga efter en torsk så är det tufft. Jag vet väl innerst inne var det lutar men jag har inte fattat något beslut. Vi får se. Jag har kontakt med sportchefen.

Lustig om framtiden

Vill AIK förlänga?

– Vi får se. AIK står inför ett vägskäl vad man vill göra. Vi har en trupp där det finns många äldre, många kontrakt som går ut och en del yngre som kommer in. 

Lustig tillägger:

– Oavsett, jag tror AIK har full koll på det.

Försvararen känner dock att han har mer att ge.

– Jag känner fortfarande att det brinner, säger Lustig.

Kan det bli så att du väntar med beslut efter säsongen?

– Ja, absolut. Jag har fullt fokus på AIK. Jag skulle absolut inte ta ett beslut här och nu, och om man inte ska förlänga, så hade det kanske redan kommit ut.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN