Scoutad av Liverpool – men föredrar United

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

NORRKÖPING. Manchester United och Juventus är två av klubbarna som scoutat Isak Bergmann Johannesson den här säsongen.

Mot AIK var Liverpools scout Mads Jörgensen på plats för att spana in 17-åringen. Därmed kan det bli en dragkamp mellan två rivalklubbar.

– Manchester United är drömklubben, säger 17-åringen.

Det är ingen hemlighet att storklubbarna flockas runt Östgötaporten när IFK Norrköping spelar sina hemmamatcher. 

Under den allsvenska säsongen har intresset varit stort för 17-årige Isak Bergmann Johannesson som varit ett givet inslag för Jens Gustafsson i startelvan.

Framför allt har det tidigare rapporterats om att scouter från Manchester United och Juventus besökt ”Pekings” matcher för att spana in islänningen.

När Norrköping spelade 2-2 hemma mot AIK satt Liverpools Skandinavien-scout Mads Jörgensen på läktaren och i halvtid stod han och pratade med Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen som bekräftade att Premier League-klubben hört sig för.

– Liverpool är en klubb, det finns tio andra också. Det är normalt och kul för föreningen samt Isak själv, säger Torbjörnsen.

Isak Bergmann Johannesson var besviken över resultatet mot AIK. Han tycker att laget förtjänade mer.

– Jag är nöjd med insatsen och laget. Vi gjorde det bra i många delar av matchen, säger mittfältslöftet inledningsvis.

Det var stora klubbar här och tittade på dig.

– Jaha. Vilka?

Liverpool bland annat.

– Jättekul. Som jag har sagt tidigare. Det är jättekul men jag fokuserar bara på att försöka hjälpa Norrköping till Europaplats. Vi ska göra det tillsammans.

Kusinen provtränar med klubben

Är det lätt att stänga av?

– Ja, det är många som frågar om lagen men jag säger till dem att jag fokuserar på Norrköping. Det är mitt största mål och jag ska hjälpa laget.

Har du en drömklubb ute i Europa?

– Manchester United. Sedan är IFK Norrköping min drömklubb. Men jag bodde i Manchester som liten och tittade på många matcher där.

Då går du inte till Liverpool?

– Haha, man kan inte säga så. De spelar en bra fotboll. Manchester City och Liverpool har varit jättebra.

Tror du att du kommer att ha möjlighet att flytta i vinter?

– Tråkigt svar, men jag fokuserar på Norrköping. Det är fem matcher kvar och att ta en Europaplats.

Samtidigt som Isak Bergmann Johannesson kan vara på väg att säljas i vinter kan en annan vara på väg in. Isaks kusin, Johannes Kristinn Brjanason, provtränar nämligen med klubben just nu och bor hemma hos Isak.

– Han har tränat med oss i en vecka nu. Våra farsor är bröder. Han är en jätteduktig mittfältare och anfallare. Han är bättre än mig när jag var 15 år gammal. Han kan spela som striker också, säger Bergmann Johannesson och fortsätter.

– Han är bättre kanske än vad jag var när jag kom hit. Det är kul att han är här. Vi spelade fotboll tillsammans när vi var yngre, det är kul att han är i Norrköping, och jag tycker han hanterar tempot bra på träningarna.

När du går till United tar Johannes över?

– (skratt) Vi får se, vi får se.