Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Schumachers hemliga plan innan olyckan

Michael Schumacher. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mick, son till Michael. Foto: HASSAN AMMAR / AP TT NYHETSBYRÅN

Mick Schumacher, 20, knackar på dörren till f1-cirkusen.

Nu avslöjar pappa Michaels förre manager om faderns planer för sonen – som aldrig blev förverkligade.

– Det skulle ha blivit en fantastisk story, säger Weber till Motorsport Total.

Tolv år efter att Michael Schumacher avslutade karriären så går sonen Mick Schumacher i hans fotspår.

I början av april genomförde 20-åringen så kallade rookietester under tävlingarna i Bahrain.

Medieintresset var enormt – inte minst då Mick dessutom testkörde för Ferrari (samma stall som Michael tävlade för) och noterades för näst snabbaste tid av alla.

– Det går inte att beskriva känslan när man trycker ner gasen, det måste man pröva själv. Det är riktigt häftigt, sa Mick Schumacher efter tävlingarna.

Michael Schumacher vann fem av sina sju världsmästartitlar för just Ferrari. I en intervju med Motorsport Total berättar nu hans förre manager, 77-årige Willi Weber, om pappans planer för Mick innan olyckan.

– Michael var väldigt angelägen om att ta grabben till formel 1 och att bli hans manager, precis som jag var manager för honom. Det skulle ha blivit en fantastisk story. Han skulle ha älskat det, säger Weber.

Vännen avslöjar Schumachers plan

– Det var hans stora mål. Michael visste vilka stall man skulle prata med och hur allting fungerar, tack vare sin långa erfarenhet och alla år i branschen, fortsätter Weber.

Mick Schumacher drar sig inte för att berätta om hur han har inspirerats av sin pappa, och det faktum att han ständigt jämförs med honom.

– Det är en svår fråga. Det är en stor del av mig. Jag är hans son och han är min pappa och jag är lycklig över det. Det han har gjort är det bästa i f1-historien och det är något som jag ser upp till. Jag är lycklig över att han är min pappa, säger han enligt BBC. 

Willi Weber menar att pressen på Mick Schumacher är påtaglig.

– Mick har en tung börda att bära med sin pappa. Han blir alltid sedd som Michaels son och förväntningar är att han måste uppnå samma resultat, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!