Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen om bilden – och gesten mot fansen

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

I oktober drabbades AIK:s Daniel Sundgren av lungemboli.

Nu berättar han om de osmakliga kommentarer han fick efter sjukdomsbeskedet – och svaret som han själv la upp på Instagram efter dagens 2-0-vinst mot Djurgården.

– De skrev mycket. "Hoppas att det inte blir bättre. Hoppas du kunde ha dött". Det är till de hatarna, säger Daniel Sundgren.

Det var i slutet av oktober, inför AIK:s sista hemmamatch för säsongen mot IFK Göteborg, som beskedet kom. Daniel Sundgren hade drabbats av andningssvårigheter och fördes akut till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Man kom fram till att AIK-backen drabbats av lungemboli, blodpropp i lungorna.

Först i mars var han tillbaka på AIK:s ordinarie träningar – ett besked som han berättar att han knappt kunde tro på själv när han hörde det.

– Det var sjukt. Det var helt sjukt. Jag fattade inte riktigt i början. Jag ringde mina föräldrar och de fick ringa till läkarna i AIK och de liksom: ”Är det sant?”, har han tidigare sagt.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018

 

Sundgren: ”Är till hatarna”

Daniel Sundgren var mot alla odds tillbaka i laguppställningen i AIK:s allsvenska premiär mot Dalkurd, och i dag var han med igen i Stockholmsderbyt mot Djurgården – en match som AIK vann med 2-0. 

Sundgren berättar efter matchen att långt ifrån all respons har varit positiv sedan comebacken. Som svar på tal valde han att ladda upp en bild på Instagram, föreställandes sig själv och fem andra AIK-spelare på en bananbåt.

– Det är till alla hatare som har skrivit till mig privat och önskat mig olycka när jag blev drabbad av min lungemboli. Det riktar jag till alla dem, säger Daniel Sundgren.

Vad skrev de?

– Mycket. "Hoppas att det inte blir bättre. Hoppas du kunde ha dött". Det är till de hatarna.

https://www.instagram.com/p/BhmHRHwHPUv/?hl=sv&taken-by=danielsundgren

Lindqvist: ”Riktigt låg nivå”

Rasmus Lindqvist gjorde matchens första mål i dagens derby. Han berättar att han sett de hot som riktats mot Sundgren.

– Jag såg nu ute på nätet att Djurgårdsfansen önskar att han dog när han hade lungpropparna. Det är för låg nivå, säger Lindqvist.

Djurgårdens nyförvärv hade Yura Movsisyan knappt kommit in på planen i dagens möte när han fick rött kort efter att ha skallat Daniel Sundgren på stopptid – en situation som bara spädde på de redan existerande kommentarerna om Sundgren.

– Djurgården-fansen påstår att han filmar, då önskade de att han skulle dö. Det är riktigt låg nivå, alltså. Jag har sett kommentarerna kring det. Det är inte vackert, säger Lindqvist.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!