Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen – bakom sensationsvärvningen

Foto: Action Images / BILDBYRÅN
Foto: TOM HEVEZI / AP AP

Ravel Morrison, 26, spås bli en av de största attraktionerna i allsvenskan.

Nu avslöjar Östersund det något oväntade spelet bakom den sensationella värvningen.

– Han hade gjort sin egen research och kände att det skulle vara intressant även för honom att utvecklas som fotbollsspelare här, säger Ian Burchnall till ÖP. 

Han är fostrad i Manchester United och har av sir Alex Ferguson beskrivits som den ”störste talang han sett”.

Nu ser det ut som att Ravel Morrisons brokiga fotbollsresa har tagit honom till Östersund. Den 26-årige engelsmannen har representerat gigantiska klubbar som Manchester United, West Ham och nu senast Lazio, men inte spelat en match på nio månader.

Nu hoppas ÖFK att han ska få fart på karriären i allsvenskan.

Morrison är på plats i Marbella där han tränar med Östersund. Än är inget officiellt, men både klubb och spelare utgår ifrån att Morrison spelar i den rödsvarta tröjan till våren. Att det handlar om en speciell värvning råder det ingen tvekan om. 

Nyheten om Morrison och den allsvenska klubben har blivit en internationell transferstory och bakom kulisserna sticker den också ut.

I en intervju med Östersunds-Posten berättar ÖFK:s tekniske direktör David Webb att han exempelvis aldrig åkte till Italien för att träffa spelaren.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Östersund – direkt i Messenger 

 

Morrison gjorde egen research om ÖFK

Det var Morrison själv som stod för en stor del av förarbetet.

– Snacket i media började för flera månader sedan och det måste ha uppmärksammat honom. För när vi har pratat så kände han till klubben, han kände till dess bakgrund, han hade sett flera matcher. Han hade gjort sin egen research och kände att det skulle vara intressant även för honom att utvecklas som fotbollsspelare här, säger tränaren Ian Burchnall till tidningen.

Givetvis har även klubben gjort sitt för att få den bästa möjliga uppfattningen om Morrison. Mängder av telefonsamtal till exempelvis gamla lagkamrater och tränare har gjorts.

David Webb tror att Morrison är en spelare som, om han hamnar i rätt miljö, kan uträtta stora saker.

Tränaren Ian Burchnall:

– Vårt mål är inte att få honom att nå 50 procent för att det gör honom till en bra spelare. Vårt mål är att få honom att bli så bra som möjligt och njuta av sitt spel. Vid det laget kommer vi att ha en riktigt bra fotbollsspelare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!