Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Samuel Adrian lämnar Malmö FF – efter 17 år

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Efter 17 år i Malmö FF lämnar Samuel Adrian klubben.

Han är klar för en permanent flytt till Jönköping Södra.

– Jag känner mig väldigt uppskattad här, säger han till klubbens hemsida.

Samuel Adrian har tillhört Malmö FF sedan han var åtta år gammal och tog sig hela vägen till A-laget. Under hösten har mittfältaren var utlånad till Jönköping Södra och nu blir det en permanent flytt till klubben.

– Jag trivdes bra i klubben och staden och känner mig väldigt uppskattad här, vilket var en viktig del i mitt beslut. Jag tror på det som har presenterats för mig och vill vara en del av det. Jag känner verkligen att det här är ett rätt steg i min karriär, säger Adrian till Jönköping Södras hemsida.

Det stora lyftet i Malmö FF:s A-lag kom aldrig. Säsongen 2018 fick han speltid i nio matcher i allsvenskan, men därefter har han varit utlånad, dragit på sig en korsbandsskada och blivit utlånad på nytt.

”Vill inte stoppa honom”

Totalt blev det 17 tävlingsmatcher för Malmö FF på seniornivå.

– Samuel är en äkta MFF:are som tagit den långa vägen genom vår akademi till vårt herrlag. Han lyckades inte riktigt få tillräckligt med speltid för att fullt ut etablera sig i laget, säger sportchef Andreas Georgson och fortsätter:

– I höst har han varit väldigt bra under sin utlåning till Jönköpings Södra. De är angelägna att behålla honom och det vill även Samuel så då vill vi inte stoppa honom från att försöka ta nya kliv i sin karriär där.