Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granqvist: ”En hockeytackling”

Alla höjdpunkter från Kalmar–AIK
Händelsen som gjorde Granqvist irriteradFoto: Cmore
I samtal med domarenFoto: Cmore
SaletrosFoto: BILDBYRÅN

AIK tog en stabil seger med 2-0 hemma mot Helsingborg. 

Innan det avgörande målet uppkom en duell mellan Henok Goitom och Andreas Granqvist som den senare förlorade – någonting som gjorde Helsingborgs mittback upprörd. 

– Jag fick en hockeytackling. Jag har inte sett det efteråt, men det kändes inte som att han tittade så mycket boll. Men han är smart Henok, han har rutin, säger Granqvist efter matchen. 

AIK vann hemma mot Helsingborg under lördagen. Anton Salétros gjorde sitt första mål för säsongen efter cirka 30 minuter spelat. Obasi spelade fint fram till Anton Salétros som läckert kunde placera in säsongens första fullträff. 

– Han har sett spelsugen ut hela tiden. Avslutet är perfekt i bortre hörnet. Vilken passning av Obasi och perfekt avslut. Viktigt mål för AIK – för Helsingborg har spelat en bra bortamatch hittills, säger C Mores expert Alexander Axén.

Salétros ger AIK ledningen mot HIF

”Var inte uppskriven som första straffskytt...”

Målskytten Salétros hade en av Helsingborgs spelare i ryggen i straffområdet, men han valde att inte lägga sig. 

– Jag känner att jag har ett bättre läge än att lägga mig. Jag ville göra mål. Jag var inte uppskriven som första straffskytt, säger Salétros skämtsamt i C Mores halvtidsintervju. 

Andreas Granqvist upprörd

Efter Salétros 1-0-mål la sig AIK på defensiven och försökte styra Helsingborg under hela andra halvlek. 

Och hemmalaget skulle även sätta den definitiva spiken i kistan i slutet av matchen. 

Henok Goitom vann en duell med Andreas Granqvist med cirka tio minuter kvar av matchen och tog bollen framåt. 

Han serverade Chinedu Obasi som tog ett par snabba steg i straffområdet och skickade in 2-0-målet som också blev slutresultatet. 

Efter duellen mellan Granqvist och Goitom som också ledde till målet var Helsingborgs mittback upprörd på domaren Mohammed Al-Hakim och sprang dit direkt efter målet.

– Jag tycker inte att det är någonting, säger C Mores expert Alexander Axén.

Obasi utökar till 2-0

”Fick ge tillbaka så Obasi kunde göra 2-0”

Efter matchen tyckte Henok Goitom att det fortfarande kändes osäkert vid en 1-0-ledning. Och att han fick ge tillbaka mot Granqvist vid 2-0-målet. 

– Vi är starka, vi har smarta spelare. Det är inte lätt att byta ut fem spelare och dominera kvalitetsmässigt, utan mer att man är samspelta. Kan man göra en sådan match i dag där vi vinner och sparar många spelare, då är det många spelare som är smarta där ute, säger Goitom. 

Goitom och Granqvist hade ett par dueller med varandra under matchen och AIK-anfallaren tyckte så här om situationen: 

– Jag har väl tur att bollen dimper ner centralt så tar bollen bara framåt. Jag spurtar mot Liverstam, tror jag det är, och väntar in Obasi - att han ska komma upp i så pass hög fart som möjligt och sedan passa i steget. Han har ju bra teknik, han är överstegsfintare, säger han. 

”Fick en hockeytackling”

Efter matchen tyckte Andreas Granqvist att han hade fått en tuff tackling, men att det är domaren som dömer. 

–Jag fick en hockeytackling. Jag har inte sett det efteråt, men det kändes inte som att han tittade så mycket boll. Men han är smart Henok, han har rutin. Domaren tycker att det var en fair duell, då var det väl det. Jag tyckte att det var lite mer på mig. Men det är mycket känslor där ute, så det är klart att man blir besviken.

Sa du någonting till honom efteråt?

– Nej, det är inte så mycket att säga. Domaren dömer. Ibland med och ibland mot en.

Henok Goitom tycker att det blev oavgjort i matchen om hockeytacklingar. 

– Ja, han hade en hockeytackling på mig innan det, så 1-1 kanske, säger han efter matchen. 

”Född och uppvuxen i klubben”

Efter matchen tyckte Henrik Larsson att Helsingborg gjorde en bra match. 

– Jag tycker att vi möter ett riktigt, riktigt bra lag i dag. Tunga att möta. Vi försöker ha ett bra passningsspel här på Friends, stundtals lyckas vi bra med det utan att skapa heta chanser. Vi får ta till oss och arbeta med det. Vi levererar en insats som... det känns fel att säga nöjd när man har fått stryk, men vi man kan vara tillfreds med den. 

Rikard Norling kommenterade rotationen i laget samt om Anton Salétros. 

– Det är någon form av rotation, så är det. Det är omöjligt för spelarna, förutom Adu och Granli som har kört hela tiden. Annars har det funnits en form av växeldragande. Får man med sig resultat blir allt enklare, säger han. 

Han fortsätter: 

– Han (Salétros) fick bindeln, han är född och uppvuxen i den här klubben och älskar den djupt. När han går i viktiga positioner är det kul. Han börjar som pocket och slutar som wing. Han gör det väldigt bra.