Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saknades i Dif – var ”bakom i skogen”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Emir Kujovic har startat två matcher i årets allsvenska och fick hoppa in senast mot Norrköping. När laget tränade tillsammans på onsdagen fanns han inte med ute på planen. 

– Vi försöker vara smarta, säger han. 

Djurgården har inlett allsvenskan med en seger och två förluster. Nu har regerande mästarna en vecka mellan matcherna, men på onsdagen fanns inte Emir Kujovic med ute på träningsplanen. 

– Jag tränade, men inte fotboll. Jag körde i gymmet och sedan joggade jag lite här bakom i skogen och sedan fick jag lite behandling. Det var planerat så, säger han.

Varför? 

– Alltså det är en liten försiktighetsåtgärd mest. Så det är ingen större grej. 

Det är ingen skada? 

– Nej, det hoppas jag inte. Vi försöker vara smarta. 

I senaste matchen, 3-0-förlusten mot Norrköping i söndags inledde Kujovic på bänken innan han blev inbytt i den 55:e minuten. 

– Det är en klyscha men man vill ju spela så mycket som möjligt. Men i och med att vi har spelat tre matcher på en vecka så har väl tränarna tänkt att de vill ha fräscha spelare och byta lite. 

Hoppas kunna spela på söndag

Hur ser du på att ni har förlorat två matcher i rad?

– Det är bjudningar och slarv mer än att motståndarna gör det bra. Offensivt har vi inte skapat så mycket, vi kommer fram men inte ända fram. Det blir många nästan-lägen. Det kanske har med självförtroende att göra, mycket byten och så där. Vi letar lite efter vårt spel. 

På söndag väntar Kalmar på hemmaplan i omgång fyra.

– Med tanke på att vi har förlorat två matcher vill vi så klart bryta den trenden och vinna, ta tre poäng. Sedan har jag inte så bra koll på Kalmar men vi spelar hemma och jag vill framför allt att vi ska se bättre ut som lag. Försvara bättre.

– Det har inte sett fantastiskt ut och då har resultaten blivit så också, så det är viktigt att det ser bra ut. 

 Och du är med och kan spela då? 

– Ja jag hoppas det.