Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sabovics vilda firande – framför MFF-fansen

Lär känna Djurgården – med Magnus Eriksson och Lucas Bergvall
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Besard Sabovic blev stor matchvinnare för Djurgården genom att skjuta laget vidare mot MFF i svenska cupen med den avgörande straffen.

Han och laget firade framför skåningarnas klack.

– Kul att sätta den i krysset framför dem. Lite hets är kul, det hör till, säger mittfältaren och ler.

Djurgården är klart för semifinal i Svenska cupen efter att ha slagit ut Malmö FF på straffar. Hampus Finndell räddade laget från uttåg genom att i förlängningens absoluta slutskede sätta 2-2 utanför straffområdet.

– Jag fick en väldigt bra träff som vobblade och ställde målvakten. Kanske att han (Johan Dahlin) borde tagit den, jag bara sköt och den gick in, säger Finndell som efter fullträffen fick glädjefnatt.

– Det var ren eufori. Det kändes som att Tele 2 skulle sprängas.

Väl i straffläggningen klev Besard Sabovic fram och prickade in avgörandet – rätt i krysset.

– Det var bara att gå fram och sätta dit den. Jag hade bestämt mig innan, säger Sabovic som inte vill kalla sig matchhjälte.

”Lite hets är kul, det hör till”

– Det är mer tack till Hampus som räddade oss sista minuten, men jättekul att få förtroendet att sätta sista straffen, fortsätter Sabovic som efter avgörandet blev kvar framför MFF:s kortsida vilket gjorde att det var där Djurgården till en början firade avancemanget.

– Det hade så klart varit extra kul att fira med våra fans direkt, men ändå kul att sätta den i krysset framför dem. Lite hets är kul, det hör till.

Hampus Finndell skrattar när han får höra att Sabovic ger sin mittfältskollega rollen som matchhjälte.

– Han kan få kredden, jag bryr mig inte så mycket om sånt. Jag tycker faktiskt det är skönare att inte få kredd, så Besard är värd den kredden.

Såväl Sabovic som Finndell byttes in i matchen och fick fart på Djurgårdens mittfält. På frågan om Sabovic spelat till sig en startplats i returen mot Lech Poznan är svaret kort och tydligt.

– Det hoppas jag.