Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så svarar Alvbåge efter twitterbråket

Mohammed Ali Khan kände sig påhoppad av John Alvbåge på Twitter. Målvakten skrev att Ali Khan inte ens visste vilket år han var född.

Nu förklarar Alvbåge sig.

– Jag har skrivit det och jag kan inte ändra på det. Tar han det hårt så får han väl göra det, säger han.

Ryktet om att Walid Atta var aktuell för IFK Göteborg fick Häckens lagkapten Mohammed Ali Khan att vända sig till Twitter. Där skrev han.

"Näe fan, letar Blåvitt mittback? Det har jag sagt länge att de behöver göra. God morgon Mild, du är grymt sen till frukosten."

IFK Göteborgs målvakt var inte sen att svara och det hela utvecklades till en het diskussion de två emellan.

Förra säsongen fick Ali Khan, när han fått sitt födelsebevis från Libanon, veta att han egentligen var född 1988, och inte 1986 som tidigare trott.

Menade inget illa

Alvbåge refererade till händelsen när han skrev.

"Hur ska jag veta att du har fokus när du inte ens vet vilket år du är född :)"

Ali Khan tog illa vid sig av tweeten och vände sig till sin blogg där han klargjorde att han gärna blir bedömd som fotbollsspelare, men att ingen ska ge sig på hans privatliv.

Efter dagens incident funderar mittbacken dessutom på att stänga ner sitt Twitterkonto.

Alvbåge, som med resten av IFK Göteborg är på träningsläger i Marbella, förklarade efter dagens träning för SportExpressen.se hur han ser på dispyten.

– Vad ska jag säga. Jag har skrivit det och jag kan inte ändra på det. Tar han det hårt så får han väl göra det. Jag är väl seriös, men det är alltid ironi i det också. Om det blev för mycket... jag menade inget illa.

Lovar kramar och pussar

– Sådant är livet i Twitter-världen. Det är bara lite gruff. Jag tycker att det är lite kul, men blir han ledsen så är det bara att jag kramar honom och pussar honom på kinden nästa gång. Jag känner honom ju sedan tiden i Västra Frölunda, fortsätter Alvbåge och skrattar.

Men Alvbåge kan inte förstå Ali Khans tweet om IFK:s mittbacksbesättning. Det som startade alltihop.

– Ska han som back kommentera det, det var bara det jag menade? Jag skulle aldrig få för mig att kommentera något om Källqvist eller Abrahamsson eller något i deras lag. Det finns inte på kartan. Men det är jag. Vi är alla olika, säger han.

– Men jag skrev bara vad tyckte, som vanligt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!