Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Kan man fira så kan man träna fotboll dagen efter”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK behöver en poäng mot Kalmar FF för att säkra SM-guldet – och om det blir guld är den officiella guldfesten planerad till Solna. 

Friends Arenas VIP-avdelning står redo för bankett för spelare, ledare och deras respektive.

Dessutom kommer den officiella guldfesten hållas på Quality Hotels festvåning.

AIK missade chansen att ta hem SM-guldet inför dryga 50 000 åskådare på Friends i söndags. Efter att ha radat upp målchanser blev det bara 0-0 mot Gif Sundsvall och nu väntar ett avgörande på söndag. 

Där sitter dock AIK i förarsätet när det gäller SM-guldet. 

Laget har två poäng och tio plusmål till godo på tvåan IFK Norrköping inför avgörandet klockan 15.00 på söndag. AIK möter Kalmar FF borta på Guldfågeln arena medan IFK Norrköping möter Andreas Alms Häcken på Hisingen. 

Festvåning öppen för supportrar

Om AIK lyckas ta hem guldet väntar ett guldfirande i Stockholm under söndagskvällen. AIK kommer vid guld att åka ett chartrat plan från Kalmar till Stockholm. Därefter är den officiella guldfesten planerad till Solna och området vid Friends arena. 

Där ska spelare, ledare och deras respektive ha en bankett i Friends arenas VIP-avdelning sedan är den officiella guldfesten planerad till Quality Hotels festvåning, det meddelar AIK på sin hemsida. Supportrarna kommer även att kunna fira sina guldhjältar på Mall of Scandinavia där en speciell avdelning håller öppet till klockan 01.00.

Spelarna tror på guldfirande

Spelarna i AIK  är också hoppfulla om att ta hem SM-guldet och få fira med fansen. 

- Ja, det måste vi tro på. Vi har allt i egna händer och har ett bra läge. 

- Bollen ville inte in mot Sundsvall och så kan det bara i fotboll. Men det ska inte vara lätt att vinna guld, säger lagkaptenen Henok Goitom. 

Kristoffer Olsson är inne på samma linje. 

- Normalt sett ska vi vinna med tanke på hur mycket chanser vi skapar. Men så kan det vara ibland. Nu gäller det att hålla fokus och inte göra en för grej av det här. 

- Vi ska ladda om, säger Kristoffer Olsson. 

Finns det en rädsla att ni kan tappa det nu?

- Nej, det känns tryggt. Vi har en bra känsla och det som känns positivt är det att vi är spelmässigt bättre. Det tar vi med oss till matchen mot Kalmar.

Sebastian Larsson och Kristoffer Olsson är uttagna i den svenska landslagstruppen som samlas på måndag inför upplösningen i Nations League. Vid ett eventuellt guld kan det bli en sen natt för duon.

– Om man kan fira på söndagen så kan man också träna på måndagen. Det är min grundinställning. Men det får vi ta då, säger förbundskapten Janne Andersson.