Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spelet bakom Hammarbys match – Zlatan fick betalt

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK STELLA PICTURES

Zlatan Ibrahimovic har tränat med Hammarby de senaste veckorna och en av träningarna i förra veckan direktsändes av Dplay – som också fick en intervju med Zlatan efteråt. 

Enligt SportExpressens uppgifter fick Zlatan omkring 200 000 kronor i egen ficka från Discovery för att marknadsföra matchen. 

Mer om Zlatans deal, ”internmatchen”, Sebastian Larssons kontrakt och mycket mer i det senaste avsnittet av podcasten Disco & Noa. 

Zlatan Ibrahimovics träning med Hammarby i förra veckan direktsändes av Dplay. Efteråt fick kanalen också en intervju med Zlatan, där han bland annat gav sin syn på vandaliseringen av statyn och sa också sin mening angående Malmö FF och att klubben borde visa honom mer tacksamhet med tanke på att han dragit in över 100 miljoner kronor till MFF. 

– Jag spelade i MFF och har gjort det fastän jag inte var välkommen, fastän jag inte var önskad och fastän jag blev blåst på mitt första kontrakt. Ändå har jag hjälpt klubben, sa han till Dplay.

Zlatan fick betalt för att marknadsföra matchen på Instagram

Enligt SportExpressens uppgifter fick Zlatan omkring 200 000 kronor i en deal med Discovery, som alltså sände träningen på Dplay och senare också fick en intervju med 38-åringen. 

Ibrahimovic marknadsförde matchen på Instagram som ”ett betalt samarbete med Dplay”.

Fotbollskanalen har tidigare också skrivit om att Zlatan fick betalt. 

Discoverys kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist säger så här om SportExpressens uppgifter:

– Vi har varit tydliga med sedan rättighetsköpet av allsvenskan och superettan att vi inte kommenterar detaljer i avtal kring innehållet. Det gäller även här.

Hammarbys vd Henrik Kindlund vill inte kommentera uppgifterna om att Dplay ska ha betalat Ibrahimovic, men bekräftar att Hammarby inte fått betalt för matchen. 

Mer om Zlatans deal, intervjun, när allsvenskan kan tänkas starta, Sebastian Larssons kontrakt med AIK och mycket mer i senaste avsnittet av Disco & Noa. 


Zlatan gör mål för Hammarby i internmatchen

Zlatan lurar offsiden: ”Det här bränner han inte”