Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så mycket får AIK när Ofori går till Stuttgart

Foto: Henrik Isaksson/Ibl/Aop
Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Här är anledningen till att AIK säljer Ebenezer Ofori.

Enligt tyska uppgifter till SportExpressen får klubben omkring 15 miljoner kronor för mittfältaren.

- Ofori är ett praktexempel på hur AIK Fotbolls arbetssätt med scouting, rekrytering, utveckling och försäljning både höjer spelarens värde avsevärt samt har gett sportslig verkningsgrad under kontraktstiden, säger sportchefen Björn Wesström till AIK:s officiella hemsida.

Övergången till Maccabi Haifa sprack.

Men idag blev det klart att Ebenezer Ofori säljs från AIK till Vfb Stuttgart i tyska andraligan.

Officiellt under tisdagen

Klubbarna gjorde övergången officiell under tisdagen.

– Ebenezer Ofori har under två säsonger varit en av Allsvenskans absolut bästa centrala mittfältare. Med bakgrund av det känner han att det är dags att ta ett nytt steg i karriären när tillfället nu ges till förmån för att förlänga sitt avtal. Ofori är ett praktexempel på hur AIK Fotbolls arbetssätt med scouting, rekrytering, utveckling och försäljning både höjer spelarens värde avsevärt samt har gett sportslig verkningsgrad under kontraktstiden. Vi önskar honom all lycka och välkommen tillbaka senare i karriären, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till AIK:s officiella hemsida.

Kostar 15 miljoner kronor

Enligt tyska uppgifter till SportExpressen hamnar en övergångsumma på 1,6 miljoner euro, alltså omkring 15 miljoner svenska kronor.

Ofori köptes av AIK från New Edubiase under 2013 för ett par miljoner kronor och nu säljs han alltså för omkring 15 miljoner kronor. Där har hans tidigare klubbar rätt till en viss procent men stora delar av övergångsumman tillfaller AIK.

- Det har varit ett stort intresse för Ofori under en längre tid vilket inte är så konstigt med tanke på hur han har presterat. Han har även tackat nej till en del bud från andra klubbar. Men som vi sagt tidigare har han alltid prioriterat det sportsliga och nu blev det Bundesliga och Stuttgart vilket kändes mycket bra.
- Det blev också en ny bra affär för AIK, säger spelarens agent Patrick Mörk.

Klubbarna har rätt till en viss procent

Som SportExpressen tidigare berättat är Kristoffer Olsson nära en övergång till AIK. Inget är helt klart ännu men mittfältaren blir med största sannolikhet Oforis ersättare om han klarar läkarundersökningen. Olsson är just nu i Stockholm och om allt går som planerat presenteras han som AIK:s nästa nyförvärv inom kort.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!