Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tröjan förändras för alla allsvenska lag

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Samtliga allsvenska matchtröjor förändras under 2019.

Den klassiska allsvenska ligasymbolen byter utseende – och anpassas nu efter lagens färger.

– Vi har inspirerats av både klubbar och andra ligor i framkant, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Du kanske har noterat emblemet på ditt favoritlags ena ärm?

Strax ovanför Svenska Spel-loggan sitter ligasymbolerna som signalerar "allsvenskan" eller "superettan" för samtliga klubbar i Sveriges två högsta divisioner.

Loggorna förändras nu rejält till 2019.

Tanken är att den nya designen ska vara bättre anpassad och smälta in med respektive klubbs färger på ett bättre sätt. Enligt svensk elitfotboll är tanken att "hylla banden mellan supporter, klubb och liga".

Allsvenska ligasymbolen förändras

– Vi fick i uppdrag av klubbarna att titta på en lösning som skulle vara attraktiv för alla parter och vi har ägnat en stor del av året att komma fram till den här lösningen. Genom processen har vi inspirerats av både klubbar och andra ligor i framkant, säger Mats Enquist. 

– Vi letade bland annat efter formen på vår ligasköld hos ligor och lag över hela världen, men hittade den slutligen på vår egen matchboll. Formen på skölden och hela vårt identitetsarbete är ett sätt för oss att hylla och manifestera närheten och kärleken till fotbollen, säger Calle Stjerna, varumärkesansvarig på Svensk Elitfotboll.

De nya ligasymbolerna kommer att tas fram och synas i klubbarnas färger när de sitter på lagens matchtröjor under 2019.

Ligasymbolerna för samtliga allsvenska lag - i bokstavsordningFoto: Svensk Elitfotboll