Denni Avdic får inte plats i truppen mot Östersund. Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES, OMBRELLODenni Avdic får inte plats i truppen mot Östersund. Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES, OMBRELLO
Denni Avdic får inte plats i truppen mot Östersund. Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES, OMBRELLO
Avdic byttes ut i paus i premiären mot Sundsvall. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅNAvdic byttes ut i paus i premiären mot Sundsvall. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Avdic byttes ut i paus i premiären mot Sundsvall. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Så ändrar AIK om – petar Avdic ur truppen

Publicerad

Denni Avdic och Sauli Väisänen startade för AIK i premiären.

Mot Östersund får de inte ens plats i truppen.

– Det är konkurrens rakt av, säger tränaren Andreas Alm när SportExpressen träffar honom efter dagens träning.

På ett kylslaget Skytteholm i Stockholm gjorde AIK i dag sitt sista träningspass inför avfärd mot Östersund.

Och efteråt lämnar alltså tränaren Andreas Alm besked om tvära kast i spelartruppen inför torsdagens match. Anfallaren Denni Avdic och mittbacken Sauli Väisinen går från att ha varit med i startelvan i premiären mot Sundsvall (1-1) – till att inte ens få plats på bänken.

– Jag har tagit ut 19 spelare och de är inte med i truppen, säger Alm.

Varför?

– Det är konkurrens rakt av. Alla utom Oscar Linnér är tillgängliga för spel.

Avdic visade besvikelse

Under slutet av dagens träning var Denni Avdic uppenbart nedslagen och han lämnade också Skytteholm med sänkt huvud – utan att lämna några kommentarer till utsända medier.

Andreas Alm förstår frustrationen.

– Alla vill ju vara med. Jag skulle bli förvånad om de (Avdic och Väisinen) var annat än besvikna. Det gick nog upp ett ljus för många nu: "Det här är på riktigt, det är så här konkurrens ser ut".

Vilka kommer in i truppen?

– Alexander Isak och Johan Blomberg.

Mittbacken Per Karlsson är också med i truppen, efter att ha blivit placerad på läktaren i sista stund inför matchen mot Sundsvall.

"Det är ju galet"

Dagens träning på Skytteholm handlade mycket om att komma rätt in i det tidiga presspelet.

Lagets offensiva spelare kommer nämligen få en nyckel roll i att störa Östersunds uppspel och försöka vinna tillbaka bollen högt upp i planen.

Andreas Alm har bra koll på Graham Potters gäng – och det är en speciell motståndare som väntar.

– Ja, det är ju galet. De passar hela tiden! De är sjukt modiga, säger Alm.

– Det är imponerande av en nykomling att spela så, även fast jag visste att det skulle vara så. Vi har mött dem tidigare och jag har sett dem. Det är ingen överraskning för mig, men det är ändå väldigt imponerande.

– De kommer att köra "tiki taka" hela säsongen.

 

LÄS ÄVEN: 37-årige veteranen kallas in till Helsingborgs premiär.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag