Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryska klubben vill köpa Simon Thern

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Simon Thern kan lämna IFK Norrköping i sommar. 

Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar en rysk klubb just nu med ”Peking” angående mittfältaren. 

Det var i januari förra året som Simon Thern värvades hem till allsvenskan igen. Men inte av hans tidigare klubb Malmö FF utan av IFK Norrköping. I mitten av januari 2018 skrev han på ett treårskontrakt med klubben och har sedan dess varit en nyckelspelare hos ”Peking.” 

Ryktades bort i vintras

Redan i vintras ryktades det dock om att mittfältaren skulle säljas. Såväl Montreal Impact som AEK Aten var intresserade då. Den grekiska klubben kom också med ett bud på Thern, men Norrköping nobbade budet och en flytt blev aldrig av. 

Nu kan 26-åringen få sin utlandsflytt ändå - om Norrköping väljer att tacka ja till det ryska budet som just nu ligger på bordet.  

Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar en rysk klubb med IFK Norrköping om att köpa loss Thern. Förhandlingarna har pågått ett tag och det börjar närma sig ett beslut - och definitivt besked om Thern säljs till den ryska klubben eller inte väntas komma inom en snar framtid. Norrköping har varit ovilligt att sälja spelaren tidigare och frågan är om det har ändrats nu? 

Kom från Heerenveen

Sedan tidigare har Thern spelat i SC Heerenveen i holländska Eredivise och det var också från Holland som han värvades till IFK Norrköping för ett och ett halvt år sedan - och hans kontrakt sträcker sig till och med 2020. Allsvenskan startar om i dag när AIK tar emot just IFK Norrköping på Friends arena. Matchen startar klockan 19.00 i kväll.