Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rydström lämnar – efter succéåret

Henrik Rydström.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Rydström lämnar klubben efter säsongen.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Rydström lämnar Sirius efter säsongen. 

Det berättade flera källor för SportExpressen under måndagen - och därefter bekräftade Rydström själv att han lämnar klubben.

– Egentligen är det odramatiskt.  Jag har jobbat hårt i två år och ser inte hur jag ska kunna pendla ett år till och övriga alternativ i Uppsala fungerar inte just nu, säger han- 

Det började som ett rykte på sociala medier när ett anonymt Twitter-konto skrev att Rydström skulle lämna Sirius efter säsongen på grund av familjeskäl. Rydström har under en längre tid pendlat mellan Kalmar och Uppsala.

Rydström själv kommenterade det hela för UNT och sa då så här: 

– Inga beslut är tagna. Normalt sett hade allsvenskan varit klar för två veckor sedan och man hade haft lite mer tid. En vardag som fotbollstränare är ju att jag satt uppe till halv tre i natt och kollade om matchen, gjorde klipp, hade genomgång i mors, träning och sedan individuella samtal. Sedan rullar det på till Elfsborg på söndag, men jag har tittat på lägenheter. Hade det varit för mig hade jag kunnat bo i det gamla tränarrummet på Löten, men det handlar inte bara om mig, sa Rydström.

Henrik Rydström lämnar Sirius

Då sa både Rydström och sportchefen Ola Andersson att inget beslut var fattat. Men enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen lämnar nu Rydström Sirius. Matchen mot IFK Göteborg på söndag blir hans sista som huvudtränare för klubben, något som kommer att bli officiellt inom kort. Någon timme efter SportExpressens nyhet bekräftade Rydström själv att han lämnar Sirius.

- Egentligen är det odramatiskt.  Jag har jobbat hårt i två år och ser inte hur jag ska kunna pendla ett år till och övriga alternativ i Uppsala fungerar inte just nu, säger han. 

Hur känns det att lämna Sirius? 

- Det känns ambivalent. IK Sirius är en härlig arbetsgivare och jag är tacksam för chansen jag har fått.  Samtidigt behöver jag tänka på att orka verka i yrket över tid och då blev förutsättningarna alltså ohållbara. 

När tog du beslutet? 

- Definitivt beslut togs häromdagen, så färskt är det.

Hur har det varit att jobba i Sirius? 

 - Fantastisk. Grymt bra arbetskamrater. Utvecklande, kul och i år har vi stundom spelat grym fotboll. Spelarna har varit suveräna.

Hur ser du på framtiden? 

- Jag har inte tänkt så långt, men älskar yrket och vill fortsätta utvecklas.