Roma kan stoppa Olsen – har vägrat en utlåning

Foto: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA

Lille, Atletico Madrid, Real Sociedad, Valencia, Nice, Everton och Rennes är några av klubbarna som velat låna Robin Olsen och skriva in en köpoption.

Men med en dryg vecka kvar tills de stora ligornas transferfönster stänger har den svenske landslagsmålvakten fortfarande ingen ny klubb.

Anledningen?

Roma vill helst sälja Olsen i sommar för att få tillbaka lite av de pengar man lade ut när man köpte honom från FC Köpenhamn - och har satt en prislapp på över 50 miljoner kronor för svensken. 

Italienska medier som Sportitalia, Il Messaggero, La Gazetta dello Sport och italienske transferjournalisten Nicolo Schira, har under sommaren rapporterat om en rad klubbar som vill ha svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, 31.

Det har handlat om att storklubbar som Lille, Atletico Madrid, Real Sociedad, Valencia, Everton, Rennes och Nice, velat låna svensken med en köpoption. 

Även Sheffield United har nämnts som ett tänkbart klubbval för Olsen. 

Hinner han hitta en ny klubb? 

Men än så länge har inget hänt och många av de stora ligornas transferfönster stänger 1 september, alltså om en dryg vecka. 

Och än så länge har ingen klubb nått en överenskommelse med Roma. Enligt italienska uppgifter till SportExpressen handlar det om att Roma helst ska vilja sälja Olsen i detta fönster, för att få tillbaka lite av de 90 miljoner kronor som klubben köpte loss honom för i juli 2018. 

Den italienska klubben ska kräva mellan 50-60 miljoner kronor för att sälja honom nu, en prislapp som skulle sjunka betydligt om Olsen gick på ett ettårigt lån, då han bara skulle ha ett år kvar på sitt kontrakt, medan han nu har två år kvar på kontraktet. 

Given ett i landslaget 

Återstår att se om landslagets förstemålvakt hittar en ny klubb innan transferfönstret stänger eller blir andremålvakt bakom Rui Patricio kommande säsong. 

Under onsdagen tar förbundskapten Janne Andersson ut sin landslagstrupp som ska möta Spanien hemma på Friends arena den 2 september för att sedan åka till Aten och möta Grekland den 8 september.