Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rodic lämnar Hammarby: ”Jag sa hejdå till killarna”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Vladimir Rodic missar säsongsavslutningen. 

Hans kontrakt med Hammarby har löpt ut. 

– I dag var jag på Årsta och sa hej då till killarna och ledarna, säger Rodic till Aftonbladet.  

Den allsvenska säsongen avslutas nu på lördag och alla matcher spelas samtidigt med avspark 15.00. För Hammarby väntar en betydelselös match när de tar emot Kalmar på Tele 2 arena. 

En match de tvingas klara utan Vladimir Rodic. Ytterns kontrakt har löpt ut i dag, den 1 december. Enligt Aftonbladet fick Rodic ett kontraktsförslag fram till årsskiftet för att kunna spela mot KFF. Men så blir det inte och Vladimir Rodic meddelar att han lämnar Bajen. 

– Ja, ja. Det finns inget snack om ett kontrakt eller något. Jag är fri att leta efter en ny miljö, säger han till tidningen. 

Rodic: ”Det är som det är”

Sportchef Jesper Jansson förklarar varför Rodics kontrakt löpte ut med en match kvar av säsongen: 

– Det beror på att när vi skrev hans kontrakt för tre år sedan så slutade allsvenskan i november. Därför hade vi en del avtal som gick ut då. Det är inte så konstigt. Men på grund av corona har vi fått längre säsonger, säger Jansson. 

Vladimir Rodic berättar vidare att han har många fantastiska minnen från tiden i Hammarby- 

– Det är som det är och jag är ledsen över att lämna Hammarby. Jag har länge sett på klubben som en plats där jag kan stanna en lång tid och jag har haft en underbar tid här i tre och ett halvt år.