Foto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden

Robin: "Jag är glad att jag lever"

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Här debuterar Robin Eriksson från holländska Heerenveen i Häckens tröja i U21-matchen mot Gais.
20-årige "Lill-Ranégie" är lycklig att vara tillbaka på sin gamla hemmaplan Klarebergsvallen - men allra mest tacksam för att han kan spela fotboll över huvud taget.
- Jag är glad att jag lever, säger Robin Eriksson.
Robin Eriksson utsågs efter säsongen 2009/2010 till Hollands bäste anfallsspelare i A-juniorligan.
Men priset kunde han inte hämta. En svår bilolycka stoppade detta.

"Fruktansvärd tur"

Den 25 juni i fjol körde Robin en bil med sambon Sabina och tre andra på motorvägen mot Smögen.
- Vid Kode körde en tjej rakt in i sidan på oss. Bilen gick av vägen och slog runt flera gånger. Jag bröt nacken och läkarna trodde först att jag aldrig mer skulle kunna spela fotboll eller kanske ens gå igen.
- Men det viktigaste var att jag levde. Jag hade en fruktansvärd tur, säger Robin, som är extra tacksam för att Sabina, sambon sedan två år, mirakulöst klarade sig oskadd.

"Fått en annan syn"

Robin Eriksson fick gå tre månader med halskrage.
- Enligt läkarna var det mina starka nackmuskler som gjorde att klarade nackfrakturen så pass bra. Men livet kunde tagit slut där, och jag har fått en annan syn på allt efter detta, säger Robin Eriksson.
Först i slutet av januari var Robin tillbaka på planen och kunde återuppta sin karriär i Heerenveen, dit han värvades 2007 från Kärra efter hård kamp med Häcken.
Nu är cirkeln delvis sluten eftersom Häcken lånat Robin Eriksson under hösten, som ersättare för Mathias Ranégie.
- Jag ångrar inte en sekund att jag gick till Holland, men nu är det underbart att vara tillbaka hemma, och Häcken är en fantastisk klubb.

Sex centimeter kortare

Att kalla 190 centimeter långe och kraftfulle Robin Eriksson för "Lill-Ranégie" har han inget emot.
- Jag är ju sex centimeter kortare än Ranégie. Jag har följt honom via Canal Plus och hoppas givetvis kunna få ersätta honom i Häcken, när jag bevisat att jag ska tillhöra A-truppen, säger Robin Eriksson.
Debuten i U21-laget mot Gais blev klart godkänd, där Robin, som hittills bara varit med på en enda träning med Häcken, flera gånger visade sin fina speluppfattning.

Fem mål

- Skönt att vi vann (5-0), men jag borde gjort två mål. Jag får trösta mig med att vi fick en straff, när jag drogs ner. Sedan fick jag känna på riktigt Göteborgsväder igen med regn och blåst, säger Robin Eriksson och skrattar.
Straffen tog Häckens nye brasse Maranhao hand om och satte den - plus de fyra andra målen!
Både Robin och Maranhao är spelare som Häckensupportrarna snart får se i A-lagt.
Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag