Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens bakslag: ”Vi räknar inte med honom”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

På söndag spelar Djurgården seriefinal mot Malmö FF.

Då får man klara sig utan nyckelspelaren Erik Berg som fortsatt är skadad. 

– Han var på en magnetkameraundersökning, vi räknar inte med Erik, säger Kim Bergstrand.

Det vankas seriefinal i allsvenskan på söndag.

Serietvåan Djurgården tar emot Malmö FF på Tele 2 arena. I dagsläget skiljer det sex poäng lagen emellan och då har MFF en match mer spelad.

Une Larsson tränar för fullt - Berg skadad

På torsdagen tränade Djurgården på Kaknäs. Johan Andersson som varit borta ett tag på grund av skada körde individuell träning men Jacob Une Larsson som utgick skadad mot AFC Eskilstuna i måndags, efter en smäll mot huvudet, var tillbaka och körde fullt.

– Det var ingen hjärnskakning, han kunde lika gärna fått en smäll på knät. Man blir alltid lite orolig när det är skallen, vi har haft en del sådana, vår ena målvakt har haft hjärnskakningsproblem och Jacob har haft det förut. Vi tog det säkra före det osäkra där men han tränar fullt i dag så det är inga problem, säger Kim Bergstrand.

Erik Berg har inte spelat en match efter uppehållet. Finns det en förhoppning att han kan spela mot Malmö FF?

– Nej, det är mycket tveksamt. Han var på en magnetkameraundersökning häromdagen men det får du prata med fysgänget om. Vi räknar inte med Erik på söndag.

Kan bli borta upp till två månader

Enligt uppgifter till SportExpressen kan mittbacken bli borta minst sex veckor. Vill det sig illa ännu längre. Och det är också högst osannolikt att han skulle kunna delta i matcher de kommande veckorna. Definitivt besked angående Berg lär komma de närmaste dagarna. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson vill inte bekräfta något angående Berg. 

– Han har varit på magnetröntgen. Jag har inte rätt svar på det, vi får titta på det. Men han kommer inte att vara med på söndag, säger sportchefen.

Kan han bli borta mellan sex till åtta veckor?

– Vi får gå ut med fakta när läkarna har gjort det i sådana fall. Jag kan inte säga något mer.

Djurgården bekräftar lång vila för Berg

Djurgårdens naprapat Christian Andersson säger till Djurgårdens hemsida att det blir en längre vila för Berg. 

- Han har en överbelastning i ena knät, inte det opererade, och det har han haft under en längre period. Nu har vi då valt att röntga och konstaterat att det bästa är att få vila. Vi kommer coola ner honom de närmaste veckorna sen stegra upp, säger han. 

- Vi har valt att först ta ett beslut att han ska vara borta 4-6 veckor, sen får vi ta ett nytt beslut efter det. Det är tungt för Erik själv och hela klubben.