Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Helt fel – vill inte att mina barn ska se det”

Norling var rejält irriterad i paus. Foto: C More
Rikard Norling. Foto: C More

Fem mållösa halvlekar för AIK och underläge mot Sirius.

I halvtid visade C More:s bilder hur tränaren Rikard Norling skällde rejält i omklädningsrummet.

– Det är helt fel att det finns kameror där inne, säger Norling efter matchen.

I andra halvlek vände AIK och vann med 2-1.

Efter fem halvlekar av allsvenskan har regerande mästarna AIK fortfarande inte gjort mål.

Två 0-0-matcher mot Östersund och IFK Norrköping – och i den första halvleken hemma mot Sirius var det gästerna som vaskade fram de fram de bästa målchanserna.

I sista minuterna tryckte dessutom Philip Haglund in 1-0 – vilket gjorde att AIK buades ut av delar av hemmapubliken i halvtid.

I paus visade C More bilder från AIK:s omklädningsrum där en rejält irriterad Rikard Norling gestikulerade, talade högt och kastade en penna i bordet så att en mugg flög.

– Det är klart att han är pressad efter den här inledningen, säger experten Olof Lundh i C More.

Rikard Norlings utbrott i halvtid

– Han tog SM-guldet, de ska ta nästa steg mot Europa och han fick bara förlängt kontrakt med ett år. Trycket är sådant. Vi ser samma sak för Uwe Rösler. Tålamodet för tränare krymper – i hela världen. Efter några matcher där man inte har gjort mål så är trycket där direkt. Jag tror att det är det vi ser i Rikard Norling här, fortsätter Lundh.

Sebastian Larsson om halvtidssnacket efter matchen:

– Där fick vi höra, med all rätt. Vi var väldigt besvikna vilket förstärks när vi släpper in ett billigt mål innan paus. Vi blir tveksamma och vinner alldeles för få dueller. Det var en markant förbättring till andra halvlek, säger han.

Norling var påtagligt besviken när han mötte C More:s reporter Axel Pileby inför andra halvleken.

– Jag tycker inte att vi är tillräckligt bra. Oavsett vad du går in på. Vi behöver bli bättre, säger han.

– Vi ska upp, sätta deras ”trea” (trebackslinje) under mycket defensiva beslut och press. Det har vi absolut inte gjort. Vi har två av deras backar varnade och fortsätter att inte göra det, fortsätter han.

I andra halvlek vände AIK till seger. Chinedu Obasi kvitterade till 1-1 och superlöftet Jack Lahne satte 2-1. På stopptid hade Sirius en boll i stolpen. 

– Vi gör en första halvlek som inte är tillräckligt bra ur något perspektiv. I andra halvlek kopplar vi in vår känslomässiga närvaro. Sedan spelar vi bättre. Sedan är det starkt att vi till slut vinner en match där 45 minuter är bortkastade, säger Norling efter matchen.

Norlings kritik: ”Det är helt fel”

AIK-tränaren var också kritisk till att bilderna från omklädningsrummet kablades ut i direktsändning.

– I grund och botten är det där något som känns... Det är lite halvprivata grejer. Jag är inte så himla förtjust i att det går ut i direktsändning. Hade jag vetat och tänkt på det så hade jag inte gjort på samma sätt. Man vill inte att barn som tittar på det... Mina barn undrar vad pappa har gjort. Det är helt fel att det finns kameror där inne. Det begränsar mina möjligheter att leva ut fritt, säger han.

– Frågan är vad man ska acceptera? Var slutar det någonstans? Bakom spegelväggen i sovrummet hemma? Jag vet inte var gränsen går, fortsätter han.