Rikard Norling på upptaktsträffen. Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Rikard Norling på upptaktsträffen. Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Rikard Norling: "Det tror jag inte alls på"

Publicerad

UPPSALA. AIK vill ta upp kampen om guldet med Malmö FF.

Då lyfter Rikard Norling fram de erfarna spelarna som ska visa vägen.

– Henok Goitom, Nils-Eric Johansson och Stefan Ishizaki står med flaggan längst fram. Man kan inte ha något halvupplägg för att man börjar bli gammal, säger Norling.

Under de senaste sex säsongerna har AIK slutat på topp-fyra. Men precis som vanligt är målsättningen hög i klubben. Klubben har trots tunga tapp i Ebenezer Ofori, Alexander Isak och Chinedu Obasi förstärkt på ett förtreondeingivande sätt med spelare som Simon Thern, Kristoffer Olsson, Henok Goitom och Sulejman Krpic.

När Rikard Norling intog scenen på den allsvenska upptaktsträffen med mittfältaren Stefan Ishizaki valde chefstränaren att trycka på en del andra knappar.

– Det är inte lätt att komma tvåa. Utmaningen att vinna ett mästerskap? Det hänger mycket på hur väl det faller ut med våra forwards, säger Norling och fortsätter:

– Henok, Nisse och Stefan står med flaggan längst fram. Man kan inte ha något halvupplägg för att man börjar bli gammal. Det tror jag inte alls på!

"Våra nyanser kan bli svåra"

– Goitom är fotbollfilosofiskt lagt. Ur det perspektivet är det fint att ha honom nära. Samtidigt är det 50/50 med formen. Det handlar om hans fysiska status. Det jag upplever med Stefan och Nisse, som också är till åren, är att de tränar varje pass och står med flaggan längst fram. De leder de andra. Jag behöver ha med mig Henok varje träning, fortsätter han.

Norling fick också svara på frågor gällande skillnaderna mellan Ofori och nyförvärvet Olsson.

– Det skiljer sig mycket. Ofori är extremt explosiv i det bollhållande spelet. Hamnar han i trubbel kan han explodera. Han är lite kortare i sitt spel. Där skiljer sig hur Olsson spelar. Kristoffer är otroligt skickligt rent funktionellt tekniskt och har ett mer avgörande spel i sig. Våra nyanser kan bli fina fast på ett annat sätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag