Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rieks redo – men tycker själv att han ska bänkas

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Försäsongen har bjudit på överansträngning kring knät, ryggskott, sjukdom och någon form av inflammation.

Nu är Sören Rieks redo att starta i premiären – men själv tycker han inte att han borde.

– Det hade varit konstigt, säger Rieks.

Problemen har kommit med jämna mellanrum. Sören Rieks inledde säsongen med knäbekymmer, åkte på ryggskott under träningslägret i Marbella och har varit sjuk stora delar av mars.

– När jag började bli frisk så kom det någon form av inflammation i kroppen också men nu mår jag bra. Jag tränade förra veckan och kör på den här veckan också så jag är redo, säger Rieks.

Så om Henrik Rydström vill ha dig från start på lördag, då är du sugen?

– Då är jag väldigt, väldigt sugen.

Tycker du själv att du ska starta mot Kalmar?

– Det är klart jag ska starta! Nej, det hade kanske varit lite konstigt om jag klev in i startelvan med tanke på att jag missat en del matcher den senaste tiden. Vi får se vad det blir men jag är tillbaka i träning och ska vara redo när jag får chansen. Sen får vi se hur det blir med speltid.

Rieks redo för premiär

Under försäsongen har Henrik Rydström ofta ställt upp sitt lag i en 4-2-3-1-formation. Rieks känner att han främst konkurrerar som vänsterytter eller som tia.

– Det har inte blivit så många matcher för mig den här försäsongen men som det sett ut på träning, och i de matcher jag spelat, så är det väl de positionerna man får kämpa för.

 Hur redo är ni för premiär?

– Det har varit många intryck under försäsongen men vi har jobbat hårt med det Henrik vill att vi ska göra. Vi har kommit en bra bit på vägen.

Men ni är inte framme än?

– Nu har vi första matchen på lördag och inför första matchen finns det alltid frågetecken kring var man står. Om man ska utgå från hur det sett ut på träning och i vissa delar av försäsongsmatcherna så tycker jag att vi ser bra ut. Men nej, vi är inte i mål än. Vi kommer utvecklas under säsongen.