Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Nobbar klubben efter besöket

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Besard Sabovics flytt till MOL Fehérvár blir inte av - spelaren nobbar en övergång till den ungerska klubben efter att ha rest ner till Budapest.

Enligt uppgifter till SportExpressen är mittfältaren i stället bara små detaljer från att bli klar för Kayserispor i Turkiet.

Om inget oförutsett sker presenteras spelaren inom kort.

Besard Sabovic, 22, värvades till Mjällby från Djurgården inför säsongen 2020. Det blev totalt 27 matcher, fyra mål och en assist när Mjällby stod för en succésäsong och slutade på en femteplats. Sabovics säsong passerade inte heller obemärkt förbi.

Nobbar ungerska klubben

Under vintern har det funnits intresse från utländska klubbar och SportExpressen kunde innan årsskiftet berätta att ungerska MOL Fehérvár jagade spelaren och parterna kom också överens om en övergång för drygt tio dagar sedan. 

Då reste Sabovic till Ungern för att göra klart affären, genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och skriva på ett 3,5 års kontrakt - men nu blir övergången till den ungerska toppklubben inte av, erfar SportExpressen.

Spelaren nobbar MOL Fehérvár efter att ha rest ner till Budapest för att göra klart affären och i stället blir det en flytt till turkiska ligan.

Detaljer från turkiska ligan

Enligt uppgifter till SportExpressen är Besard Sabovic små detaljer från att bli klar för turkiska Kayserispor. Spelaren väntas ansluta till Turkiet under dagen för att genomgå läkarundersökningen samt skriva på kontraktet med den turkiska klubben.

Kayserispor ligger för närvarande på 17:e plats i turkiska Süper lig på 19 poäng, lika många som Gençlerbirliği. Besiktas leder i skrivande stund ligan två poäng före rivalen Fenerbahce och fem före Galatasaray.