Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Respektlöst – vi har sökt dem hela dagen”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Östersunds FK har ett nytt fall av covid-19 i truppen. 

Enligt uppgifter till SportExpressen fanns spelaren som nu testats positivt med på planen mot Djurgården i söndags. 

– Vi har informerat Djurgården om det, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström.

Men Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är oförstående till det.

– Det känns respektlöst för vår del eftersom vi har sökt de ansvariga i stort sett hela dagen utan att få information, säger han.

Det var i fredags som allsvenska Östersund meddelade att en spelare i truppen testats positivt för coronaviruset och efter fler tester visade det sig under lördagen att två andra personer smittats. På onsdagen skriver klubben på sin hemsida att ytterligare en person testat positivt för covid-19. 

Testet gjordes under måndagen och klubben fick resultatet i går. Enligt SportExpressens uppgifter rör det sig om en spelare som spelade matchen mot Djurgården i söndags.

– Vi kommer inte kommentera vilken person, en spelare eller ledare, och inte om personen i fråga spelade. Däremot har vi informerat Djurgården, så de är medvetna om det här, sa ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström tidigare i dag.

Lidström betonade att personen i Östersund som nu testat positivt var friskförklarad efter fredagens test, och att klubben inför nya rutiner runt laget. 

– Vi har ställt in frukosten och stängt omklädningsrummen så att de byter om hemma. Gymmet har vi utomhus och försöker i övrigt se till att de håller sig distanserade så gott det går. 

”Väntat på samtal”

Men när SportExpressen talar med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson menar han att klubben inte har haft någon som helst kontakt med Östersund efter söndagens match - detta trots att Djurgården flertalet gånger sökt ÖFK:s ansvariga läkare.

– Vi fick vetskap om det här i går eftermiddag. Vi har väntat på ett samtal från Östersund och information om att de fått ytterligare ett covid-fall men vi hörde inget om det under gårdagen och vi fick reda på det klockan elva via P4 Jämtland, säger Bosse Andersson och fortsätter:

– Alla i Djurgården har genomfört ett coronatest inför Europamatchen mot Cluj, vi gjorde det i går, och vi fick negativt svar på samtliga spelare och ledare så det är grönt ljus. Men det här sätter oss i en situation där vi måste vidta åtgärder. Vi kommer att ta ett nytt coronatest på fredag, för det tar ett par dagar med smittspridningen, och vi har sökt Östersund hela dagen i dag men inte fått någon kontakt alls.

Ni har alltså inte haft någon kontakt med Östersund efter söndagens match?

– Nej, vi har inte haft det. Vi förväntar oss att de som är ansvariga i Östersund, i det här fallet läkaren, ska kontakta oss. Våra läkare har sökt ansvarig läkare i Östersund men vi har inte fått kontakt. Vi förväntade oss ett samtal i går när vi fick höra om det här. De har inte ringt oss alls.

Tidigare i dag sa Östersunds pressansvarige Nicklas Lidström att de informerat Djurgården. Det stämmer alltså inte?

– Nej, det stämmer inte. Östersund har inte informerat oss och gett svar på våra frågor. Klubbdirektören har ringt Henrik Berggren och frågade efter numret till vår läkare. Men den ytterst ansvariga i denna fråga är deras läkare och våra läkare har sökt honom under dagen men inte fått återkoppling. Vi har frågor och vi vill ha svar på frågorna. Vi vill ha fakta på bordet. Vi har som förening ett ansvar och vi kan ha covid-fall i vår trupp i slutet av veckan på grund av att vi var uppe i Östersund i söndags.

Hur känner du kring att det gått till på det här viset och att ni inte har fått information i tid efter matchen?

– Det känns olustigt. Vi ska ut i Europa i morgon och spela en viktig match. Vi har en allsvensk match på söndag dessutom. Vi har upprättat ett protokoll mellan klubbarna för att förhindra smittspridningen och det är väldigt viktigt att det följs.