Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reser till Österrike – en övergång är nära

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

DUBAI. Aliou Badji kan få sin utlandsflytt till slut. 

Djurgården är i princip överens med Rapid Wien om en övergång - och spelaren har fått tillåtelse att besöka klubben. 

– Vi har gett honom tillåtelse att åka dit, säger sportchefen Bosse Andersson. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger 

Transferföljetongen om Aliou Badji är nära att få ett slut. Anfallaren har ryktats till ett gäng klubbar senaste månaderna och Djurgården var tidigare överens med Hebei China Fortune om en övergångssumma på 50 miljoner kronor. Men spelaren tackade nej till en övergång dit. 

– Vi hade förhoppningar om att Badji skulle välja det men vi respekterar hans beslut och det innebär att vi i dag inte diskuterar någon övergång med andra klubbar. Så vi planerar för att Badji spelar med oss under 2019, sa sportchefen Bosse Andersson den 14 januari gällande Badjis Kina-nobb. 

Förhandlade med Amiens

Det har även ryktats om Amiens, men där kom klubben aldrig tillbaka med något bud efter att förhandlingar hade förts ett tag och Djurgården nobbat buden som Ligue 1-klubben lade fram. 

Reser till Wien i kväll 

Nu ser det i stället ut att bli en flytt till Rapid Wien. Österrikiska medier rapporterade i dagarna att Rapid var intresserade att värva spelaren och enligt SportExpressens uppgifter är Djurgården nu i princip överens med klubben. Badji reser från träningslägret i Maspalomas till Wien i kväll för att bekanta sig med klubben och eventuellt genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. Säger han ja till en flytt lär övergången bli officiell inom de närmaste dagarna då transferfönstret i Österrike stänger i morgon. 

– Vi har gett Badji tillåtelse att åka ner och bekanta sig med klubben, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Är ni överens med klubben?

– Vi för en dialog, det är allt jag kan säga just nu. 

Övergångssumman väntas landa på drygt 20 miljoner kronor där Djurgården kommer att ha rätt till en viss procent på en vidareförsäljning om spelaren säger ja till en flytt. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!