Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Reinfeldt nobbas av Dif – väljs inte in i styrelsen

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Fredrik Reinfeldt kandiderade till Djurgården Fotbolls styrelse.

Men under föreningens årsmöte på onsdagskvällen röstade klubbens medlemmar ned förslaget om den förre statsministern som styrelseledamot.

Det var i en intervju med SportExpressen som Reinfeldt, Sveriges statsminister mellan 2006 och 2014 tillika känd supporter till Djurgården, förklarade varför han ville arbeta i Djurgårdens styrelse.

– Jag är en föreningsmänniska med gedigen erfarenhet av föreningsliv. Jag har stor internationell erfarenhet, jag har mycket beslutskraft och har länge varit med i föreningar och organisationer där jag vet om att hålla ordning på ekonomi. Det finns flera saker jag kan bidra med.

På frågan om fotboll och politik hör ihop gav han ett blandat svar. 

– Politiken ska inte göra fotbollen eller arenalivet till ett verktyg. Det ska styras av kärleken och känslorna som sporten sätter i gång hos oss alla som följer detta. Men ja, idrott och politik hör ihop i den meningen att man inte kan hävda att fotbollen och all annan idrott i Sverige är frikopplad från politiken. Då vet man ju inte hur Sverige fungerar, sade han.

Röstade nej till Reinfeldt

Men när Djurgården Fotboll höll sitt årsmöte under onsdagskvällen röstade medlemmarna nej till att bereda plats för Reinfeldt i klubbens styrelse. Strax över 230 medlemmar var på plats för att rösta. Förslaget om Reinfeldt röstades ned med stor majoritet, vad SportExpressen erfar.

Årsmötet, som var uppskjutet från mars månad med anledning av coronapandemin, hölls utomhus på Stockholms stadion.

Djurgården valde om ordförande Lars-Erik Sjöberg på en tid av ett år.