Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ratad av HBK - jagas av konkurrenten

Mjällby nästa? Halmstads fjolårskapten Johnny Lundberg kan hamna i allsvenska konkurrenten.
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Johnny Lundberg får inget nytt kontrakt av Halmstad.

Nu kan han i stället hamna hos den allsvenska ­konkurrenten Mjällby.

- De har inte varit i kontakt med mig personligen, men de har pratad med min agent, säger mittbacken.

Mjällby förhandlar fortfarande med Malmö FF om ett lån av Jasmin Sudic men jobbar sam­tidigt på andra spår.

Enligt upp­gifter till Kvälls­posten jobbar sportchefen Thomas Andersson Borstam med att ta fram ett kontraktsförslag till 30-årige Johnny Lundberg som ratats av Halmstads BK.

"Det är smickramde"

Lundberg själv svarar inte på hur långt gångna förhandlingar är, men han bekräftar att Mjällby varit i kontakt med hans agent Hassan Cetinkaya.

- Mjällby har varit stabila i allsvenskan och haft ett bra lag de gånger jag har mött dem. Det är inte en av de större klubbarna i Sverige men det är en stabil allsvensk klubb, kan jag tycka. Det är smickrande att en sådan klubb visar intresse, säger Lundberg.

Kan flytta utomlands

Trots att han som lagkapten fört upp Halmstad till allsvenskan vill klubben inte förlänga kontraktet, men några problem att hitta ny adress verkar inte finnas.

Förhandlingar pågår med norska Sandnes Ulf och frans­ka Bolougne som båda väntas komma med ­kontraktsförslag de närmsta dagarna.

Lundberg har fortfarande inte bestämt sig för om han vill flytta utomlands eller stanna kvar i Sverige.

- Utlandet har både för- och nackdelar. Det ska i så fall ­flyttas och jag har två barn och en fru som jobbar här hemma.

Bor på pendlingsavstånd

- Allsvenskan har också både för- och nackdelar. Jag har spelat i den serien ett antal år. Jag kan de lagen, de resorna och de arenorna. Behöver man en nytändning så kanske man skulle ta sig till ett annat land, säger Lundberg.

Om Lundberg väljer att stanna i Sverige har Mjällby en fördel i sitt geografiska läge. Familjen är bosatt i Landskrona, på pendlingsavstånd till Listerlandet.

- Om de ska vara med i racet får de visa ett seriöst intresse inom kort. Då kan det absolut vara ett alternativ, säger Lundberg.

Johnny Lundberg

Ålder: 30 år.

Längd/vikt: 189 cm/86 kg.

Position: Mittback.

Klubbar: Landskrona Bois (2001-2006), FC Nordsjälland (2006-2009) och Halmstad (2009-2012).

MJÄLLBYS SILLY SEASON

Spelare in: Kristian Haynes.

Spelare ut: Juan Robledo (Öster), Moestafa el-Kabir (Häcken), Anders Wikström (Gefle), Patrik Rosengren (slutar) och Adam Berner.