Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rashidi: ”Vill säga så jävla mycket”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Bra minuter från tio poängs ledning med fem omgångar kvar.

Men i kaoset som avslutade matchen mellan AIK och Örebro hann gästerna både missa en straff och kvittera.

Dessutom visades Heradi Rashidi ut – och missar nu derbyt mot Djurgården.

– De dömer straff mot oss, men inte mot dem. För mig är det bara sjukt, säger han.

Det var i den första halvleken som AIK:s spelare signalerade för straffspark efter att ett inlägg såg ut att gå via Albin Granlunds hand i straffområdet – men domare Johan Krantz valde att fria.

Det gjorde han däremot inte när matchen led mot sitt slut. När Örebro jagade kvittering träffades AIK:s ytterback Heradi Rashidi av den på handen. Straff till gästerna, och ett andra gult kort för Rashidi, som visades ut och nu missar derbymatchen mot Djurgården om drygt två veckor.

– Jag hann inte prata med honom, frågade varför jag fick rött kort. Gjort är gjort, hänt har hänt. Det är aldrig kul att få ett rött kort. Klart man är besviken och frustrerad. Det kostar en massa energi för hela laget, säger han.

Vad säger du om de två domsluten där ni inte får straff i första halvlek men Örebro får det i andra?

– De dömer straff mot oss, men inte mot dem. För mig är det bara sjukt. Jag vet inte vad jag ska säga, jag vill säga så jävla mycket.

 

”Jag hade noll koll”

Men kvitteringen skulle dröja. AIK:s målvakt Oscar Linnér räddade Nahir Besaras försök från elva meter till stort jubel.

I stället såg hemmalaget ut att gå mot en ovärderlig seger medan närmast jagande IFK Norrköping bara fick 1-1 hemma mot Djurgården – tills det att ÖSK:s Filip Rogic grävde fram en kvittering i tredje tilläggsminuten.

Allt hände så fort att gästernas mittback Michael Almebäck hade svårt att hänga med själv.

– Överlag tycker jag att vi gör det bra. Det är ändå serieledarna borta, säger han.

– När vi får straffen öser vi på ganska bra. Men jag har faktiskt ingen aning om att de får utvisning. Jag missar det helt. Nordin Gerzic sprang till mig och sa att "nu går vi för vinsten!". Jag sa åt honom att vara lugn, vi hade ju precis gjort 1-1. 

När förstod du att det var rött kort?

– Jag fick höra att det blev rött kort först i omklädningsrummet. Jag hade noll koll. Jag tänkte att vi hade 1-1 borta mot AIK i sista minuten, vi kan ju gå framåt, men vi kanske borde säkra lite? Men nu fattar jag ju varför han sa så.

Nordin Gerzic berättar om den smått komiska situationen som uppstod ute på planen. 

– Jag manar på att alla ska gå framåt, vi ska vinna det här. Almebäck hade inte förstått att vi var en mer så han sa ”tänk på balansen” men jag sa ”skit i balansen, mosa!”.

AIK leder alltjämt allsvenskan med åtta poängs försprång när fem omgångar återstår. Örebro ligger för närvarande på nionde plats.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!