Rasar mot HIF:s Ravy Tsouka efter tacklingen på Malik Abubakari

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Anders Andersson.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Malmö FF tog till slut hem alla tre poäng i det stekheta Skånederbyt mot Helsingborg, efter att inhopparen Patriot Sejdiu avgjort i slutminuterna.

Mötet var ett fysiskt sådant, inte minst när Helsingborgs Ravy Tsouka kapade Malmös Malik Abubakari. Något som fick reaktioner i studion hos Discovery+.

 – Det är en fruktansvärd satsning, solklart rött kort, menade Pär Hansson.

Det blev ett dramatiskt möte på ett fullsatt Eleda Stadion i Malmö när återstarten av allsvenskan direkt bjöd på ett stekhett skånederby mellan Malmö och Helsingborg.

Malmö vann med 2-1 när inhopparen Patriot Sejdiu avgjorde matchen i slutminuterna, efter att bara varit på planen i drygt en minut.

Efterspelet handlade dock om mer än bara själva matchen.

Detta efter att Helsingborgs försvarare Ravy Tsouka gått in hänsynslöst i en duell med Malik Abubakari, där den förstnämnde tycktes gå in i tacklingen med dobbarna före.

”En fruktansvärd satsning”

Tacklingen renderade i ett gult kort, men några som tyckte att det gula kortet var ett alltför milt domslut var Discovery-experterna Pär Hansson och Anders Andersson, som menade att Tsoukas satsning borde resulterat i en utvisning.

 – Det är en fruktansvärd satsning, det är solklart rött kort. Han satsar tidigt där Tsouka, han nästan hoppar in. Jag är glad för Abubakaris skull att han lyfter (benen) lite där för annars hade det kunnat gå illa, säger Pär Hansson i Discovery+.

Anders Andersson håller med:

 – Även om det är derby är det ett solklart rött kort, han hoppar in med sträckt ben. Glenn Nyberg (domare) är nära situationen också, det är lite märkligt faktiskt.

Milos Milojevic fick frågan om händelsen efter matchen, men hade inte mycket att säga om den.

– Jag är så dålig på att vara domare, så du kan inte fråga mig. Jag vet inte. Domaren tog inte upp det röda kortet, så då är det inte rött kort.

Men försäkrade alla om att Abubakari var okej efteråt.

– Han är en stark kille, så jag hoppas inte det är någonting. Jag vet inte, han klagade inte nu efter matchen.

Guidettis problem inför återkomsten: ”Måste skaffa Swish”