Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Raderade sociala medier: ”Fått väldigt mycket hat”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Anton Tinnerholm spelade över när han tacklades omkull av Victor Edvardsen.

Ett klipp från händelsen blev viralt och nu har MFF-backen tvingats agera.

– Jag har fått stänga ned sociala medier, ta bort Twitter och stänga ner Instagram, säger Tinnerholm.

Victor Edvardsen gick in i duellen med Anton Tinnerholm och träffade vänsterbenet på MFF-backen som föll till gräset – och höll sig för högerbenet.

När Tinnerholm låg ner sköts en boll som träffade honom. Han tog sig för huvudet och vred sig i vad som såg ut att vara svåra plågor. På sociala medier anklagades Tinnerholm för att filma. Kritikstormen växte och hatet vällde in.

Med knappt två veckors distans till händelsen väljer Tinnerholm nu att berätta hur han ser på den.

– Jag har sett videon också. Det är en situation där vi är väldigt pressade och jag tar tillfället i akt att ligga ner lite längre. Sen är det klart att jag kan hålla med om att det ser dumt ut. När jag väl ligger där så får jag en boll i huvudet och ligger ner ännu lite längre. Men jag tror inte jag är den första eller den sista att ligga i gräset lite längre, sen kan man diskutera om det är fair eller inte, säger Tinnerholm.

Tinnerholm raderade sociala medier

Tonen på sociala medier har fått Tinnerholm att avskärma sig och ta bort både Twitter och Instagram.

– Det är klart att det inte är kul, det har blivit ett drev. Man har varit med om det innan efter matcher, men det här slutade aldrig. Så det var lika bra. Jag känner att man kan leva utan sociala medier också, men det är klart att det inte var några roliga dagar.

Vad fick du för reaktioner på dina egna sociala medier?

– Mycket hat, väldigt mycket.

Tinnerholm är förvånad över att klippet fick så stor spridning.

– Ja, jo, men så är Twitter. Det är väl charmen på ett sätt sen finns det en baksida också. Det är så det är och inte mycket jag kan göra åt.

– Det pågick i flera dagar och då kände jag att det är bättre att jag stänger ner skiten än att läsa allt.

Trots hatet som vällt in säger Tinnerholm att han inte kommer tänka sig för något extra om han hamnar i liknande situationer på planen i framtiden.

– Om jag ska börja tänka för mycket så kanske jag drabbas på plan också. Sen är det klart att man inte tänker att man ska göra som på filmen, men det är mer att man fått många kommentarer. Men jag kommer inte tänka på match att jag ska agera på annat sätt.

Ångrar inte sitt agerande

Hat mot fotbollsspelare, och andra, på sociala medier är ett problem som inte har någon enkel lösning. Anton Tinnerholm vet inte hur man ska göra för att komma tillrätta med det.

– Det är en stor fråga som jag kanske inte har svar på. Det blir så tyvärr, det är dagens samhälle och allt sprids väldigt fort. De som är värst är de som har anonyma konton, de skriver värst saker och väldigt, väldigt fula saker. Det är klart att man kan köra någon form av verifiering på konton, det är väl en start. Men jag vet inte om det löser allting.

Ångrar du dig att du agerade som du gjorde i den situationen?

– Att jag ligger ner lite längre i gräset är inget jag ångrar. Sen är det klart att det ser dumt ut att jag tar mig på det andra benet, det är väl inget jag är stolt över.