Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Räddar poäng – med matchens sista spark

Amin Sarr räddade Mjällby.
Foto: Discovery Plus
Jonathan Levi.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mjällby hade innan förlusten mot IFK Göteborg åtta raka matcher utan förlust.

Laget såg också länge ut att gå poänglösa i bortamötet mot Norrköping, men lyckades rädda en poäng efter att ha kvitterat med matchens sista spark. 

Mjällby gästade Norrköping med en anmärkningsvärd förlustfri svit i ryggen, bortsett från plumpen mot IFK Göteborg i senaste omgången.

Det var hemmalaget Norrköping som efter en mållös första halvlek, där båda lagen skapade en del chanser, spräckte nollan genom ett konstmål av succéanfallaren Samuel Adegbenro som i och med sitt mål nätade för femtonde gången i årets allsvenska.

Räddade poäng - med matchens sista spark

Hemmalaget skulle även komma att utöka sin ledning, sedan Jonathan Levi sprungit sig fri på högerkanten för att sedan servera en fristående Christoffer Nyman som mer eller mindre kunde raka in bollen i öppet mål.

Joel Nilsson reducerade för Mjällby bara ett par minuter efter Nymans mål, men trots det såg hemmalaget ut att komma därifrån med en seger.

Då klev Mjällbys anfallare Amin Sarr fram.

Med matchens sista spark lyckades Sarr och Mjällby kvittera när matchklockan precis tickat över nittiofem, och fick därmed med sig en enormt viktig poäng hem till Listerlandet.

 – Det är irriterande, det ska inte få hända, säger Christoffer Nyman till Discovery Plus.

Mjällby ligger just nu på en tolfteplats i tabellen med fem omgångar kvar att spela, en poäng före Halmstads BK som parkerar på en negativ kvalplats.

 – Jag är väldigt glad över att få en sen kvittering. Vi släpper in lite enkla mål och är lite slarviga i försvarsspelet, men vi får in kvitteringen i slutet och det känns väldigt bra att komma härifrån med en poäng, säger poängräddaren Amin Sarr till Discovery Plus.

IFK Göteborg kontrade sönder Djurgården