Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränarens kritik: ”Det är hjärndött”

Foto: Dplay
Foto: Dplay
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Allsvenskan fortsätter bjuda på dramatik. 

Hammarby var på väg mot en blytung seger, men i slutsekunderna drog Mads Fenger på sig en straff och Hosam Aiesh räddade 1-1 till Blåvitt. 

– Båda ville ha tre poäng, båda får var sin. Så det är två besvikna lag, säger Hosam Aiesh till Dplay. 

– De har ett inkast nere i hörnet i 92:a minuten som leder till straff, det får inte hända. Det är hjärndött, säger Stefan Billborn. 

Det var på förhand en match där båda lagen desperat ville ha en trepoängare. Både Hammarby och IFK Göteborg har hittills samlat in färre poäng än de räknat med. 

Hammarby låg på 10:e plats med 11 poäng inför matchen, Blåvitt låg 11:a med nio poäng. 

Efter en tam förstahalvlek så var det IFK Göteborg som såg farligast ut i början av den andra. De låg rätt i försvaret, dödade Hammarbys anfallsspel och högg på kontringar när tillfället gavs. 

Men trots ett par bra chanser och skottvilja kom inte något ledningsmål från Blåvitt. I stället stack Hammarby upp och spräckte målnollan. En vilt löpande Gustav Ludwigson hann först på en lång boll i djupet. Han tog den ner mot kortlinjen och hårt uppvaktad hittade han in till inhopparen Imad Khalili med en boll snett inåt bakåt. 

Khalili tog emot och avslutade snabbt till 1-0, vilket länge såg ut att bli matchens enda mål. 

Hosam Aiesh frälste Blåvitt

Men likt söndagens matcher så bjöds det på rejäl dramatik under de avslutande sekunderna. 

På stopptid i andra halvlek tog Emil Holm fart och älgade in i Bajens straffområde. Mads Fenger drog ut benet, men träffade bara Holm och domaren blåste straff. 

Hosam Aiesh stegade upp och drog den åt höger. Davor Blazevic gick åt rätt håll och fick fingrarna på bollen, men kunde inte styra ut den. 

– Den är inte bra, säger Aiesh till Dplay med ett skratt. 

– Jag har skjutit vänster de tre senaste, så jag var 100 procent på att han skulle gå vänster. Vi får se var jag skjuter nästa gång. 

För Aiesh var huvudsaken att den gick in. Han räddade en poäng till Blåvitt, men ville ha två till. 

– Båda ville ha tre poäng, båda får var sin poäng. Så det är två besvikna lag. Två poäng på två matcher, det räcker inte. Hade vi tagit tre mot HIF hade det sett bättre ut, men allsvenskan är lång. Vi trummar på. 

Billborns sågning av egna laget: ”Hjärndött”

Besvikelsen Aiesh pratade om, den syntes i Hammarbytränaren Stefan Billborns blick när han kom till Dplays intervjumikrofon. 

Billborn tyckte Hammarby gjorde det väldigt bra vid 1-0-målet och allt därefter, fram till det absoluta slutet. 

– Vi blir lite fega och långa de sista 10 minuterna, vi går inte in i dueller på mittplan till exempel. Sen har de ett inkast nere i hörnet i 92:a minuten som leder till straff, det får inte hända. Det är för dåligt. Det är hjärndött kan man säga.