Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Räddade poäng i slutminuterna

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

KALMAR/STOCKHOLM. Kalmar FF var på väg att ge AIK en rejäl kalldusch i guldstriden.

Men Nabil Bahouis målform håller i sig och AIK-spelaren gjorde sitt tredje mål på två matcher när han kvitterade sent.

– Det är kul att göra mål men vi vill vinna, säger Bahoui i Discovery Plus.

AIK behövde en seger borta mot Kalmar för att ta över serieledningen från Djurgården.

Då var det inte någon sprakande fest med målchanser under den inledande timmen av matchen men det kom till sist ett mål 20 minuter in i andra halvlek.

Jonathan Ring vände och vred i offensivt straffområde och lyckades få in bollen framför mål där Oliver Berg störtade fram. Berg tajmade bollen perfekt och styrde in 1-0 till Kalmar.

Nabil Bahoui räddade poäng

Målet såg ut att bli matchavgörande men strax innan full tid klev AIK:s inhoppare Nabil Bahoui fram. Bahoui – som gjorde två mål mot IFK Göteborg i söndags – lämnades helt ensam på en hörna och stötte in kvitteringen.

Matchen slutade 1-1 och AIK går därmed inte upp i serieledning. Laget har 40 poäng, precis som Djurgården som har bättre målskillnad.

– Vi vill alltid vinna och jag känner ”fan”. Vi måste ha lite mer vinnarinstinkt, säger Nabil Bahoui i Discovery Plus.

– Det är kul att göra mål men vi vill vinna.

”Kan skylla på allt möjligt”

Kalmar ligger på sjunde plats med 31 poäng.

– Just nu är jag besviken, arg, frustrerad. Allt möjligt, säger målskytten Oliver Berg i Discovery Plus.

– Man kan skylla på allt möjligt. Vi klarar inte av att hålla i bollen de sista minuterna. De springer helt huvudlöst. Om vi är lite smarta kan vi spela runt dem men vi tappar det och det är förbannat surt.

AIK:s tränare Bartosz Grzelak:

– Vi gör ingen jättedålig match men inte heller en jättebra. Det finns delar i spelet som inte blir bra, vi vaskar första halvlek och de kontringslägen vi får utnyttjar vi inte på sättet vi vill. Vi blir långsamma med bollen och fastnar i Kalmars presspel. 

– När vi kommer upp på offensiv planhalva vill vi slå en avgörande passning och det är långt mellan lagdelarna. Första halvleken är jag inte alls nöjd med. Den andra är lite bättre. Det är tråkigt att vi vaskar en halvlek, det är onödigt, och vi har sagt det till varandra efteråt. Det är rätt jämnt i heta målchanser. 1-1 känns rättvist. Killarna visar stark moral.

Henrik Rydström delade inte sin kollegas matchanalys.

– Vi möttes i Stockholm och då var AIK klart bättre än oss i att tillskansa sig fördelar. Jag är så jävla nöjd hur spelarna hanterar matchen. Jag delar inte samma bild av matchen som min kollega (Bartosz). Vi är dominanta utan bollen i vårt presspel, vi dödar ytor för dem och det är symtomatiskt att AIK:s målvakt får knyta skosnörena efter 22 minuter för att lugna ned det.


Se fler allsvenska höjdpunkter