Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Räddade en poäng – efter ”brandgult” kort

Berg firar sitt 1-1. Foto: C More
Berg kom sent in i en duell med Kalle Holmberg i slutet av första halvlek. Foto: C More

På väg mot första förlusten.

Då klev Erik Berg återigen fram för Djurgården och fixade 1-1 mot IFK Norrköping.

Men frågan är om han skulle ha varit kvar på planen efter den våldsamma tacklingen på Kalle Holmberg i den första halvleken.

– Det är på gränsen. Det är där man ligger om man ska spela i allsvenskan, säger Berg om tacklingen.

Djurgården var länge illa ute hemma mot IFK Norrköping.

Det obesegrade laget fick en mardrömsstart på Tele 2 arena då lagkaptenen Marcus Danielsson fick utgå efter 15 minuter. Mittbacken kolliderade olyckligt med målvakten Tommi Vaiho och har, enligt C Mores uppgifter, drabbats av en hjärnskakning.

Något som innebär att han troligtvis missar derbyt mot Hammarby på söndag.

IFK Norrköping såg länge ut att få med sig tre poäng hem till Östergötland efter att Simon Skrabb placerat in ledningsmålet. Djurgården pressade vilt på för en kvittering och radade upp flertalet målchanser, men bollen ville inte in bakom Isak Pettersson, som storspelade i målet.

Inte förrän Erik Berg fick chansen med pannan på tilläggstid. 

Erik Berg räddade poäng för Djurgården

För andra matchen i rad blev mittbacken målskytt och den här gången innebar målet en räddad poäng mot topptippade IFK Norrköping.

– Ja, det var viktigt för oss. Det här var inte vår bästa match direkt. Vi kom ut i andra halvlek och visade vilket lag vi är. Jag fick en hyfsad träff på bollen och det var riktigt skönt att se den gå in in, säger Erik Berg till C More.

Djurgårdens mittback var i den första halvleken inblandad i en situation som mycket väl hade kunnat resultera i en utvisning.

Berg kom in med dobbarna på Kalle Holmbergs smalben och Mohammed Al-Hakim drog upp det gula kortet.

När C Mores Olof Lundh frågade Erik Berg om det inte var ett ”brandgult” kort svarade han:

– Eh, kanske.

Lundh: Du är glad att du är kvar på planen?

– Det är jag alltid. Det är kul att spela fotboll.

Jo, men med tanke på satsningen?

– Ah, men absolut.

Efter matchen fick han utveckla resonemanget för SportExpressen.

– Det är en satsning, det är på gränsen. Det är där man ligger om man ska spela i allsvenskan, då måste man vara på gränsen hela tiden, säger Berg.

Berg är i övrigt nöjd med insatsen i andra halvlek.

– Vi gör en fin andra halvlek så jag tycker det var skönt och förtjänt att vi fick in ett mål på slutet. Jag tycker vi visar ett bra tålamod och nöter ner dem.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand om Bergs tackling:

– Gula kortet är svårt att svara på. Sitter långt därifrån. Annars är Eriks prestation upp och ner. Väldigt bra saker och lite sloppy i passningsspelet ibland. Han bidrar till poängen till slut.

Bergstrand: ”Vi spelar bra”

Bergstrand är också nöjd med sitt lag suppsving.

– En jämn första halvlek som hackar för oss. Vi kommer inte i gång, men det är ändå jämnt. Vi får en olycklig skada på ”Mackan”. Vi kommer inte i gång med passningsspel och är osäkra i pressen. Men det är ändå jämt. Vi får högre bolltempo i andra halvlek och gör en väldigt, väldigt bra andra halvlek och är tacksamma för poängen. Sist spelade vi mindre bra mot Blåvitt och vann, i dag spelar vi bra och får ett kryss, säger han och passar även på att hylla IFK Norrköpings målvakt Isak Pettersson.

– Jag måste berömma Norrköpings målvakt också. Det är fantastist vilken räddning han gör på slutet. Otroligt bra.

Jens Gustafsson, IFK Norrköpings dito:

– Vi skapar en del bra målchanser i första halvlek. I andra halvlek vet vi att vi har spelare som inte har spelat på länge. Djurgården tar över matchbilden totalt. Vi får ägna halvleken åt att freda målet, spelarna jobbar stenhårt för att göra det. När vi klarar det så länge som vi gör vill man ha 3 poäng. Vi är i en tung period men har bara förlorat en match. Det visar styrka.