Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Quirino: "Jag är överlycklig"

RIO DE JANEIRO. Djurgårdens köp av brassen Quirino är en av de största affärerna i allsvenskan.
Själv är Quirino överlycklig att få komma till Sverige.
- Det här är en jättechans för mig. Precis vad jag önskat. Jag är överlycklig, säger Djurgårdens nya anfallare till SPORT-Expressen.

FAKTA

FAKTA
Namn: Tiago Quirino da Silva Född: 4 januari 1985.
Längd/vikt: 179 cm/74 kg.
Position: Anfallare.
Moderklubb: Belo Horizonte.
Landslagsmeriter: Diverse matcher i U18-, U20-, och U21.

Thiago.
I går skrev SPORT-Expressen om övergången till svenska mästarna Djurgården. Quirino, som var med och spelade hem ungdoms-VM-bronset för Brasilien i somras, går till klubben för 14 miljoner kronor. - En mycket spännande spelare, sa Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson.

Ringde direkt till Afonso

När kontraktet blev klart i går ringde Quirino direkt till sina kompisar Afonso Alves i Malmö FF och Ailton Alameida i Örgryte. Afonso fick han inte tag på. Han satt på flyget på väg till Sverige. Men Ailton lyckades han prata med. De är kompisar från tiden i Atléticos juniortrupp. - Jag måste ju få reda på hur det är där. Hur det funkar. Men allt vad jag hört från honom så verkar Djurgården vara precis en sådan klubb som jag vill spela med. Att Djurgården är svenska mästare har ingen missat att berätta för honom. - De har sagt att Djurgården ska spela i Europa i år. Det helt otroligt. Det är precis vad jag drömt om. Vad som lockar den 21-åriga anfallaren är chansen att spela i Champions League.

På träningsläger

- Det är varje brasilianares dröm att få spela där. Att jag nu får chansen känns hur spännande som helst, säger han. När Expressen når Quirino är han på träningsläger med sin brasilianska moderklubb Atlético Mineiro i Ipatinga, 280 kilometer från Belo Horizonte. Klubben tränar inför delstatsmästerskapet i Minas Gerias som börjar om en vecka. Men Quirino kommer bara att vara där fram till på söndag. På tisdag sitter han på flyget för att ansluta med truppen till sin nya klubb på deras träningsläger på Kanarieöarna. I somras var Malmö FF på väg att värva honom. Men ryska och klubbar och Sporting Braga i Portugal dök upp och affären rann ut i sanden. Men Quirino säger sig inte veta något om turerna kring det. - Det var Atlético som stoppade affären. Braga erbjöd mer pengar och förbjöd honom att åka, säger Roberto Tibúrcio, Quirinos agent.

Strul med pengarna

Men problemet är att Quirino aldrig blev såld till Portugal. Klubben strulade med betalningen och till slut valde Atlético att inte låta sin spelare gå dit heller. - Det är som jag brukar säga. Man kanske inte alltid får så mycket pengar för en spelare i Sverige. Men klubbarna betalar i alla fall, säger Tibúrcio.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!