Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Publikfesten hotas: ”Ytterst beklagligt”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK skjuter på biljettsläppet till helgens derby mot Djurgården. 

Klubben är kritisk till att de inte fått någon information från polisen om hur mycket publik de får ta in. 

”Vi finner hanteringen av ansökan till matchen mot Djurgårdens IF ytterst beklagligt”, skriver AIK på sin hemsida

På onsdag släpper de sista restriktionerna för publiktak i Sverige. Ett välkommet besked för de allsvenska klubbarna, som i nästan två år spelat inför tomma läktare eller reducerad publik. 

Och redan på söndag kan svensk fotboll bjuda på en rejäl publikfest, när AIK tar emot Djurgården på Friends arena. 

Men det är fortfarande inte säkert om AIK kommer att kunna fylla arenan. Klubben har inte fått svar från polisen kring vilka villkor som gäller för söndagens arrangemang. 

AIK skjuter på biljettsläppet inför derbyt

AIK meddelar nu att de skjuter upp biljettsläppet till tisdag, och skriver på sin hemsida:

”Då det är en stor utmaning att planera ett arrangemang i form av flöden, personalresurser och åskådarkapacitet utan att veta rätt förutsättningar känner vi oss nödgade att fatta detta beslut för att ansvarsfullt kunna svara för ett tryggt och säkert arrangemang. AIK Fotboll vill också tydligt markera att vi finner hanteringen av ansökan till matchen mot Djurgårdens IF ytterst beklagligt och dessvärre ingenting som hjälper oss som arrangör att borga för att god ordning och säkerhet ska råda”. 

AIK:s vice klubbdirektör Fredrik Söderberg säger till Aftonbladet att ett besked kan komma under måndagen eller på tisdagen, efter att rättsavdelningen haft ett möte. 

Men det kan redan vara för sent att fylla arenan. 

– Du behöver ju minst tre veckor för att det ska sälja bra. Folk behöver planera sin tid och allt sånt. Plus att folk drar folk. Och då är det klart att om det folket som ska dra folket inte hinner köpa så kommer det inte dra mer försäljning heller, säger Söderberg till tidningen.