Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Publikfavoriten endast detaljer från comeback

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL IBL BILDBYRÅ

Hammarby är på god väg att värva hem en publikfavorit.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Björn Paulsen, 29, detaljer från att bli klar för en återkomst till Hammarby.

Om inget oförutsett sker inom de närmaste veckorna återvänder han till klubben i sommar.

– Med respekt för bägge parter sker en eventuell dialog efter cupfinalen, säger Jesper Jansson.

Det var efter säsongen 2019 som Björn Paulsen lämnade Hammarby för spel i tyska klubben FC Ingolstadt. Totalt blev det två säsonger för dansken i Bajen och 65 matcher där han lyckades göra 13 mål och nio assist. Den här säsongen gjorde Paulsen 28 matcher i ligan när Ingolstadt slutade på en tredjeplats bakom tvåan Dynamo Dresden och ettan Hansa Rostock. Samtidigt har Paulsen suttit på ett utgående kontrakt.

SportExpressen kunde i slutet av mars berätta att Paulsen var högaktuell för en återkomst till Hammarby och att Bajen redan då hade börjat se över truppen inför sommarens transferfönster. Spelaren har haft en kontinuerlig kontakt med sportchefen Jesper Jansson under våren och diskuterat en återkomst.

Pushat för flytt

Den tidigare Bajen-spelaren har heller inte gjort någon hemlighet av att han gärna vill återvända till Hammarby när kontraktet med Ingolstadt löper ut den 30 juni i sommar och Paulsen själv har pushat hårt för en comeback.

Det som hela tiden talat för en hemkomst till Hammarby är dels att spelaren i så fall kommer som bosman samt att han kan spela på en rad olika positioner. Dessutom ses han som en pådrivare och en ledartyp av Bajen.

Nu är också en affär nära att ros i hamn.

Detaljer från comeback

Enligt uppgifter till SportExpressen är Björn Paulsen detaljer från att bli klar för en återkomst till Hammarby i sommar. Dialogen har gått framåt under våren mellan parterna och om inget oförutsett sker inom de närmaste veckorna väntas Paulsen alltså återvända till Bajen i sommar som bosman.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson om uppgifterna:

– Vi har haft full fokus på våra åtta matcher i serien och cupfinalen. Med respekt för bägge parter sker en eventuell dialog efter cupfinalen, säger Jesper Jansson.

Hammarby har haft en knackig start på allsvenskan hittills. Efter åtta spelade matcher ligger Bajen på en sjundeplats i tabellen efter söndagens förlust borta mot Kalmar FF. Laget har sex poäng upp till serieledande Djurgården och tre poäng till trean AIK.

På söndag spelar klubben cupfinal mot BK Häcken på Tele 2 arena.