Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Provtränar med AIK: ”Utesluter ingenting”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

AIK tar in två provspelare under säsongsavslutningen.

Finländaren Rasmus Schüller, 28, är inte främmande för att spela för klubben. 

– Jag utesluter ingenting, säger han till Yle.

Allsvenska säsongen slutade med en fjärdeplats för AIK, men än är säsongen inte över.

På lördag ställs Solna-laget mot Enskede i svenska cupen, där vinnaren kvalificerar sig till gruppspelet i början på nästa år.

Samtidigt låter klubben meddela att två spelare kommer att provträna med laget under säsongsavslutningen: danska målvakten Jakob Haugaard samt finländska mittfältaren Rasmus Schüller.

27-årige Haugaard har de senaste säsongerna tillhört Championship-laget Stoke, dock utan att ha fått någon speltid. 

Duo provtränar med AIK

28-årige Schüller spelade under 2016 i Häcken där han gjorde ett mål på 18 matcher, innan han flyttade vidare till Minnesota United i MLS. Han är för närvarande kontraktslös.

– Vi kommer också att fortsätta inventera en extern målvakt vilket även det är en del av processen att se vilka möjligheter som finns inför nästa säsong. Vi har mottagit en fråga från Rasmus Schüller om att få träna med AIK, vi känner honom bara som motståndare sedan tidigare och nu får vi en möjlighet att förutsättningslöst lära känna honom i vår egen verksamhet, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Rasmus Schüller:

– Det var bra att jag fick en chans att träna med AIK innan årets sista landslagsläger då min klubbsäsong redan tagit slut, säger han till Yle.

Yle: Är AIK en möjlig klubbadress för dig nästa säsong?

– Jag utesluter ingenting.