Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Profilen lämnar – gör sin sista match i dag

Sista omgången - 43 minuter om den allsvenska guldstriden.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Mats Solheim gör i dag sin sista match i Hammarbytröjan. 

Enligt SportExpressens uppgifter talar allt för att norrmannen flyttar hem till Norge efter säsongen - på grund av familjeskäl. 

Därmed blir det ingen kontraktsförlängning för Hammarbyprofilen. 

Idag ska allsvenskan göras. Efter 29 omgångar inleds den sista och 30:e omgången klockan 13.00 i dag. Tre lag gör upp om SM-guldet. Djurgården är i förarsätet där en poäng borta mot IFK Norrköping räcker för att Blåränderna ska få lyfta Lennart Johanssons Pokal. 

Hammarby har chans på guld 

För Malmös del gäller det att vinna mot mot Örebro SK, bibehålla minst ett plusmål på Hammarby och sedan måste Djurgården förlora mot IFK Norrköping. För Bajens del gäller att laget vinner mot BK Häcken hemma på Tele 2 arena, tar in ett plusmål på Malmö FF, samtidigt som Djurgården förlorar på Östgötaporten. 

Blir sista matchen 

Matchen mot BK Häcken hemma på Tele 2 arena blir Hammarbyprofilen Mats Solheims sista match i den grönvita tröjan. Hammarby meddelade tidigt att klubben ville förlänga med försvararen, men på grund av familjeskäl flyttar nu Solheim hem till Norge. Därmed blir det ingen kontraktsförlängning för spelaren. Hammarby har dock fortfarande en liten förhoppning om att hitta en lösning, men enligt SportExpressens uppgifter är det i princip klart att han flyttar hem till Norge på grund av familjeskäl. 

Har växt ut till en Bajen-profil 

Solheim har gjort totalt 117 matcher för Hammarby sedan han kom till klubben för fyra och ett halvt år sedan. Han har växt ut till en stor profil i klubben och har den här säsongen gjort två mål och en framspelning på 26 matcher. 


Se matcherna live i C More – alla matcher från sista omgången i allsvenskan (extern länk) 

Hammarby slog allsvenska målrekordet

Expressens Therese Strömberg och Daniel Kristoffersson om Hammarbys säsong.