Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Premiär för ”Inmarschlåten” – ny dokumentärserie på Expressen

Inmarschlåtarna är en stor del av svensk fotboll.

Nu släpper Expressen tillsammans med sportmediebolaget Everysport Group en dokumentärserie om tre allsvenska lag, och de låtar som definierar dem.

– Vi jobbar ständigt för att komma ännu närmare allsvenskan och publiken, det här är en väldigt rolig satsning i den riktningen, säger Linus Sunnervik, sportchef på Expressen.

IFK Göteborg har ”Snart skiner Poseidon”, AIK ”Å vi e AIK” och Hammarby ”Just i dag är jag stark”. Nu släpper Expressen, i samarbete med Everysport, en dokumentärserie om de tre lagen och deras inmarschlåtar.

– Det finns hundratusentals personer i landet som kan de här låtarna utantill, som får gåshud när de spelas på arenorna. Det är superkul att kunna visa den här dokumentärserien i anslutning till den allsvenska starten, det ligger helt rätt i tiden, säger Linus Sunnervik.

”Snart skiner Poseidon” först ut

Serien har premiär fredag 31 mars och handlar i premiäravsnittet om Joel Almes ”Snart skiner Poseidon”.

– Något större än det där kanske man aldrig gör, säger Joel Alme i dokumentärens första avsnitt.

Dokumentärserien är producerad av Everysport och kommer att sändas på Expressen för Premium-användare samt på SvenskaFans.com och FotbollDirekt.se för Everysport Plus- och FotbollDirekt Plus-användare.

Avsnitten släpps med två veckors mellanrum och ramar in den allsvenska starten.

– Vi är glada över att Expressen delar vår ambition om att skapa engagerande innehåll kring sport. Produktionen lyfter fram den gemenskap och kreativitet som präglar svenska fotbollsarenor,” säger Hannes Andersson, vd, Everysport Group.


FAKTA: Inmarschlåten

När: 31 mars: Snart skiner Poseidon (IFK Göteborg)

14 april: Å vi e AIK (AIK)

28 april: Just i dag är jag stark (Hammarby)

Var: Alla avsnitt sänds på Expressen för Premium-användare. Är du inte redan nu prenumerant kan du bli det här.

Avsnitten sänds också på SvenskaFans.com och FotbollDirekt.se för Everysport Plus-prenumeranter och FotbollDirekt Plus-prenumeranter. Se alternativ för prenumeration här.

Längd: cirka 20 min per avsnitt

Medverkande avsnitt 1, Snart skiner Poseidon: Joel Alme, Pontus Tenggren, Tomas Olofsson, Pontus Wernbloom, August Erlingmark, Kaj Ahlsved.

Medverkande avsnitt 2, Å vi é AIK: Niklas Strömstedt, Patrik Isaksson, Helena af Sandeberg, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Per Krook, Leo Rubio, Lasse Lindell, Kaj Ahlsved.

Medverkande avsnitt 3, Just idag är jag stark: Magnus Carlson, Aapo Sääsk, Göran Rickmer, Arne Höök, Magnus Hagström, Kaj Ahlsved.Everysport Group:

Foto: Colin Greenall, Ellinor Skeppström, Daniel Ström

Redaktör: Oskar Kiisk

Producent: Viktor Enbacka