Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Piken: ”Pratar du om Elfsborg nu?”

Henrik Rydström.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Thomas Lagerlöf.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Djurgården vann mot Kalmar med 3-2. 

Efter matchen var tränarna för de båda lagen nöjda med spelet för sina respektive lag – med de delade inte uppfattning om matchen.

- Vi gör mycket bra saker och skapar mängder med målchanser, säger Thomas Lagerlöf. 

- Pratar du om Elfsborgsmatchen nu?, replikerade Rydström. 

Djurgården gick fram till en 3-0-ledning redan efter 37 minuter mot Kalmar och såg ut att gå mot en rätt behaglig seger. Edward Chilufya, Hjalmar Ekdal och Emmanuel Banda gjorde lagets mål. Men direkt i den andra halvleken reducerade Kalmar genom Jonathan Ring och sedan Isak Jansson. Med 30 minuter kvar var det match igen men Djurgården lyckades reda ut det till slut och tog därmed tre viktiga poäng i guldstriden.

”Jäkligt besviken över att vi förlorade”

Laget toppar nu allsvenskan, tre poäng före Malmö FF och AIK, som möter Varberg respektive IFK Norrköping i morgon. På presskonferensen efter matchen var tränarna Henrik Rydström och Thomas Lagerlöf oeniga om hur de såg på matchen. 

- Man är jäkligt besviken över att vi förlorade. Det ligger där och gnager och sedan zoomar jag ut och tänker på hur matchen såg ut. Jag är väldigt nöjd med hur vi spelar, även i första halvlek, säger Henrik Rydström. 

Han fortsätter. 

- Jag håller Djurgården som Sveriges bästa lag och vi möter dem på bortaplan, så lägger man in det i potten, så är det en av våra bästa insatser i år. Sedan är det fotboll och då kan allt hända. och det är ett otroligt 3-0-mål de gör. 

- Slår man ut det över 90 minuter är jag nöjd. Gå ut i ett 3-0-underläge och få till en fajt. Jag är nöjd och stolt och glad över fotbollen vi spelar i dag. 

Oense om matchbilden 

Thomas Lagerlöf var även han nöjd. 

- Vi är nöjda. Vi gör otroligt mycket bra, skapar mängder mer målchanser. De gör mål på sina två enda målchanser i andra halvlek. 

Här bryter Henrik Rydström in:

- Pratar du om Elfsborgsmatchen nu eller? (Djurgården mötte Elfsborg i matchen före), sa han med ett flin. 

- Nej, jag pratar om den här matchen, svarade Lagerlöf. 

Rydström utvecklar efteråt sitt resonemang. 

- Jag ser helt annorlunda på matchen. Jag har en annan bild av matchen. Jag kollade på expected goals också där såg jag inte några såna siffror för Djurgården. Jag kollade på paddan efteråt också, då såg jag inte alla de här chanserna för Djurgården. Men vi har olika uppfattningar om matchen helt enkelt.