Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Potter överens om att lämna Östersunds FK

Foto: THéRESE NY /TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Graham Potter är muntlig överens med Swansea - och ser ut att lämna Östersund i slutet av veckan. 

Enligt SportExpressens uppgifter planerar ÖFK-tränaren att ta med sig Billy Reid och scouten Kyle Macaulay till sin nya klubb  - och Potter kommer också att informera spelartruppen i dagarna att han avser att ta över Swansea.

Efter succén med Östersund och en fotbollsresa som nästan saknar motstycke har Graham Potter kopplats ihop med en rad engelska klubbar under flera månader. 

Och under fredagen gick Sky Sports ut med uppgifterna om att Potter kunde presenteras som ny tränare för Swansea redan under slutet av veckan. 

Enligt SportExpressens uppgifter är också engelsmannen muntligt överens med Swansea, som åkte ur Premier League den här säsongen. Han har också fått löfte om att ta med sig sin egentränarstab och tanken är där att ÖFK:s assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle Macaulay kommer att lämna Östersund för Swansea. 

Väntas bli presenterad på fredag

Planen är att Potter ska åka över till Wales i dagarna och sedan presenteras under fredagen. Potter kommer också att meddela resten av spelartruppen i dagarna om att han avser att träna Swansea nästa säsong. Troligtvis kommer han göra det redan under morgondagen (onsdagen). 

Inget kontrakt är dock påskrivet utan parterna är bara muntligt överens. Swansea är väl medvetna om att det kommer att krävas att de kompenserar ÖFK med en övergångssumma för Potter, men det är något som klubben är beredda att göra.