Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Potter: ”Blir ledsen, besviken och arg”

Foto: TOBY MELVILLE / BILDBYRÅN REUTERS X90004
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Östersund står på ruinens brant.

Nu berättar den förre tränaren Graham Potter om varför han personligen skänkt pengar för att rädda klubbens ekonomi. 

Och besvikelsen han känner.

– Man blir ledsen, lite besviken, frustrerad och arg över att man hamnat i den här situationen, säger han till Östersunds-Posten. 

Ett och ett halvt år efter bortasegern mot Arsenal är Östersunds FK en allsvensk klubb i kris.

Laget är högst inblandad i bottenstriden och vid sidan av det sportsliga råder ekonomiskt kaos. Så sent som i veckan kom det fram att klubben har en skatteskuld på 1,4 miljoner kronor och att man riskerar konkurs om summan inte betalas in senast 14 oktober.

– Läget är oerhört alarmerande och oerhört akut, sa advokaten Tom Pripp, som också är adjungerad styrelseledamot i ÖFK, till ÖP.

Samtidigt som det stormar i Jämtland leker fotbollslivet för den förre tränaren Graham Potter, som under sina år i Östersund tog klubben från division två till slutspel i Europa League.

Graham Potter skänkte pengar till ÖFK

I en intervju med Östersunds-Posten berättar han nu varför han, tillsammans med sina assisterande tränare Billy Reid, Kyle Macauley och Björn Hamberg, personligen skänkt pengar till ÖFK för att rädda klubben ekonomiskt.

– Vi hörde om problemen som klubben har. Vi pratade om det i gruppen och den första reaktionen var att man blev ledsen, lite besviken, frustrerad och arg över att man hamnat i den här situationen sedan vi lämnade. Med Europa League och den fina grupp av spelare som fanns då... Det är ledsamt att se klubben i ett så finansiellt akut tillstånd, säger Potter till tidningen.

Han berättar vidare att han knappast känner till alla detaljer, men att han lider med sin förra klubb.

– Samtidigt betyder klubben mycket för oss. Några av minnena därifrån kommer leva med oss under resten av våra liv. Det var vårt hem under flera år och vi älskar staden. Så trots att man är besviken vill man i slutändan hjälpa dem ur problemen.

Östersunds FK riskerar konkurs

Graham Potter vill inte spekulera i en eventuell konkurs, men han har färska erfarenheter av att träna en klubb i ekonomisk knipa. Innan han skrev på för Premier League-klubben Brighton tränade han Swansea.

På frågan om hur det skulle kännas om det skulle gå så långt att klubben måste försättas i konkurs svarar han:

– Tyvärr är det så att om du inte sköter saker och ting korrekt så finns risken att det händer. Vi hade en stor utmaning i Swansea där klubben hamnat i stora ekonomiska problem. Prioriteten måste vara att fotbollen spelas i staden Swansea, inte i vilken liga. Det är meningslöst. Det handlar om att ekonomin ska vara stabil, att du har en fotbollsklubb där och att människor kan gå och titta, säger Graham Potter.