Brommapojkarnas lagkapten Pontus Segerström har gått bort efter en hjärntumör. Han blev 33 år gammal. Foto: Niklas LarssonBrommapojkarnas lagkapten Pontus Segerström har gått bort efter en hjärntumör. Han blev 33 år gammal. Foto: Niklas Larsson
Brommapojkarnas lagkapten Pontus Segerström har gått bort efter en hjärntumör. Han blev 33 år gammal. Foto: Niklas Larsson
Den 31 juli var Segerström med och spelade Europa League-kval mot Torino. Foto: Kenta JönssonDen 31 juli var Segerström med och spelade Europa League-kval mot Torino. Foto: Kenta Jönsson
Den 31 juli var Segerström med och spelade Europa League-kval mot Torino. Foto: Kenta Jönsson
Svenska flaggan hissad på halv stång på Grimsta IP.Svenska flaggan hissad på halv stång på Grimsta IP.
Svenska flaggan hissad på halv stång på Grimsta IP.
AIK:s vd Thomas Edselius på plats på Grimsta IP.AIK:s vd Thomas Edselius på plats på Grimsta IP.
AIK:s vd Thomas Edselius på plats på Grimsta IP.
Minnesplats för Pontus inne på kansliet.Minnesplats för Pontus inne på kansliet.
Minnesplats för Pontus inne på kansliet.
BP-målvakten Ivo Vazgec sörjer suín avlidna lagkamrat.BP-målvakten Ivo Vazgec sörjer suín avlidna lagkamrat.
BP-målvakten Ivo Vazgec sörjer suín avlidna lagkamrat.
Efter beskedet om tumören stöttades Segerström av lagkamraterna. Foto: Jens L'EstradeEfter beskedet om tumören stöttades Segerström av lagkamraterna. Foto: Jens L'Estrade
Efter beskedet om tumören stöttades Segerström av lagkamraterna. Foto: Jens L'Estrade

Pontus Segerström har gått bort i cancer

Publicerad

Det är en sorgens dag inom svensk fotboll.
Brommapojkarnas Pontus Segerström har avlidit, 33 år gammal.
Segerström drabbades tidigare i år av en hjärntumör men har nu förlorat kampen mot cancern.

– Det är oerhört tragiskt, säger klubbdirektör Ola Danhard till SportExpressen.se.

– Han var som en pappa för oss alla, säger försvararen Martin Falkeborn.

Natten mot måndagen den 13 oktober gick Pontus Segerström bort, efter en tids sjukdom.

I Brommapojkarna är nu sorgen stor.

– Det är oerhört tragiskt. Det var en kille som var respekterad av alla, säger klubbdirektören Ola Danhard till SportExpressen.se.

– Det är fruktansvärt. Vi har en liten stund för oss själva just nu.

Det var den 11 augusti i år som Brommapojkarnas mittback Pontus Segerström fick beskedet att han fått en tumör i hjärnan.

"Trodde det var magsjuka"

Tumören upptäcktes efter att Segerström åkt in akut till lasarettet och klagat på huvudvärk. I samband med undersökningen upptäckte man i stället en tumör.

– Han trodde först att det bara var magsjuka. Sedan åkte han in till sjukhus och vi visste inte riktigt hur allvarligt det var. Vi fick besked om att han skulle åka med till Turin för matchen mot Torino för att sitta på läktaren, för han var avstängd. Men så inför helgen fick vi besked om det här. Och vi är förvånade och bestörta, sa klubbdirektören Ola Danhard till SportExpressen.se.

"Går inte att beskriva"

Sedan dess har Segerström genomgått behandling - men nu har alltså det tragiska beskedet kommit att han förlorat kampen mot cancern.
Brommapojkarna bekräftar nu att mittbacken har avlidit. Och hans lagkamrater har tvingats påbörja ett sorgearbete.

– Det här kom som en chock. Vi visste att han var sjuk, men vi trodde att det var på bättringsvägen. Det har hållits internt, vi har inte fått reda på så mycket, säger försvararen Martin Falkeborn.

– Det går inte att beskriva Pontus med ord. Hans hjärta var av guld. En fantastisk person, som alltid ville gott. En sann kapten.

– Han var som en pappa för oss alla.

SportExpressen.se åkte till Grimsta IP, och träffade Ola Danhard efter beskedet.

– Det var en helfrisk kille för två månader sedan. Och nu finns han inte mer, säger Danhard.

Klubbdirektören pratade med lagkaptenen kort innan han åkte in till sjukhuset.

– Det var ett bra samtal, och det kändes väldigt bra. Men bara ett par dagar efteråt gick det väldigt mycket neråt, säger Danhard.

– Det är en oerhört tung förlust.

Supporterföreningen Bromma Support meddelar på sin hemsida att man kommer att hålla en minnestund på Grimsta IP klockan 19.00 i kväll.

"Alla är välkomna, såväl BP-supportrar som andra, men respektera klädkoden som är rödsvart. Ta gärna med en blomma eller ett ljus, eller kom som ni är", skriver Bromma Support.

Pontus Segerström hade Älvsjö AIK som moderklubb innan just Brommapojkarna blev hans första seniorklubb.
Därefter gick flytten till danska Odense innan han vände hem till Sverige och Landskrona. Efter två säsonger i BoIS gick flyttlasset till norska Stabaek med vilka han vann ligaguld 2008.

Sedan säsongen 2010 spelade han åter för Brommapojkarna.

Pontus Segerström blev 33 år gammal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag