Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen slår tillbaka mot Dif efter kaoset

Efter ytterligare inkastad pyroteknik bröts matchen mellan Djurgården och Union Berlin.

Och det råder förvirring kring huruvida den tyska klacken hade tillåtelse att beträda planen eller inte.

– Det låter som att Djurgården försöker urskulda sig på något sätt, Anders Jönsson, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Matchen mellan Djurgården och Union Berlin fick avbrytas i den 73:e minuten efter att pyroteknik vid flera tillfällen kastats in på planen. Vid matchslut fanns fortfarande inga gripna eller omhändertagna.

– I och med att det har kastats in knallskott och bengaliska eldar på planen finns en anmälan upprättad om brott mot ordningslagen. När röken har lagt sig kommer det med säkerhet att bli ytterligare anmälningar om misshandel, olaga intrång och andra brott, säger Anders Jönsson, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

"Hade rätt att vara på planen"

Inför matchen hade Union Berlins tillresta supportrar tillstånd att beträda planen, men vem som tog beslutet råder det lite tvivel.

– När det gäller antalet tyska supportrar som hade rätt att vara på planen så får du fråga arrangörerna. Det var de som utfärdade tillståndet för den aktionen, säger Anders Jönsson.

Men att det skulle ha någon betydelse tror inte Djurgårdens evenemangsansvarige Thomas af Geijerstam.

– Nej, det var någonting annat som föranledde det här, säger han.

Inget missförstånd

Polisen tror inte att det är ett missförstånd mellan Djurgården och polisen som ligger till grund för händelserna.

– Det låter som att Djurgården försöker urskulda sig på något sätt, att vi skulle ha missuppfattat dem. Det är en banal ursäkt enligt mig, säger Jönsson.

Polisen är nu redo för ytterligare händelser under kvällen.

– Nu har vi full beredskap för eventuellt efterspel på stan, säger Jönsson.