Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Polisen: En nioåring träffades av bengal

Foto: Fredrik Sandberg / Tt

Mötet mellan AIK och IFK Göteborg avbröts efter att de gästande supportrarna tände bengaliska eldar.

I tumultet fick en nioårig pojke en eld kastad på sig, meddelar Stockholmspolisen.

Uppgifterna slås dock tillbaka av båda lagens säkerhetschefer.

– Jag lyfte frågan för alla som var på säkerhetsmötet men ingen har uppfattat händelsen, säger Tommie Elgestål till SportExpressen.se.

AIK-IFK Göteborg 0-2 (0–1)

AIK-IFK Göteborg 0-2 (0–1)
0–1 Lasse Vibe (14), 0–2 Malick Mané (86).
Utv, AIK: Per Karlsson (57).
Varningar, IFK Göteborg: Philip Haglund, Jakob Johansson.
Domare: Stefan Johannesson, Täby.
Publik: 30 650.
AIK (4–4–2): Kyriakos Stamatopoulos – Martin Lorentzson, Alexander Milosevic, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson – Nabil Bahoui (Panajotis Dimitriadis 62), Ibrahim Moro (Eero Markkanen 52), Celso Borges, Robin Quiason – Kennedy Igboananike (Niclas Eliasson 53), Henok Goitom.
IFK Göteborg (4–4–2): John Alvbåge – Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Ludwig Augustinsson – Martin Smedberg Dalence (Daniel Sobralense 83), Philip Haglund, Jakob Johansson, Sam Larsson (Joel Allansson 90) – Lasse Vibe, Robin Söder (Malick Mané 64).

Det var tänkt att måndagen skulle bli en dag där den svenska fotbollspubliken slöt upp för att hedra fyrbarnspappan och fotbollssupportern som misshandlades till döds i söndags.

Så blev det också, till en början.

Inför avspark vecklade AIK-supportrarna ut en stor banderoll med texten: Sorgen har inga färger – Vila i frid". Inför matchen hölls också en tyst minut på Friends arena där spelarna, publiken och representanter för Fotbollsalliansen deltog.

"Polisanmälan är gjord"

Men i början på den andra halvleken utbröt ett mindre kaos på Friends arena. De gästande IFK Göteborgs-supportrarna tände ett flertal bengaliska eldar, varpå en brand utbröt på en av läktarna. Brandlarmet utlöstes och matchen avbröts för några minuter.

I tumultet ska en nioårig pojke ha träffats av en av de bengaliska eldarna, meddelar Stockholmspolisen på twitter.

"Återigen har bengaliska eldarna riskerat att skada allvarligt. Idag fick en 9-årig pojke en eld kastad på sig men kepsen skyddade ansiktet. Pojken klarade sig utan skador som tur är och en polisanmälan är gjord", skriver man.

"Extremt korkad"

För TT bekräftar Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen, att händelsen ägde rum och är polisanmäld. Efter matchen var AIK:s ordförande Johan Segui kritisk.

– Bengaler är livsfarliga om man kastar dem på folk. Så är det bara. Jag utgår från att man inte kastade dem med flit utan att man bara släpper ner dem. Annars är man extremt korkad, säger han till SportExpressen.se.

– Bengaler är en tillfredsställning när de används på rätt sätt men är livsfarliga om man kastar de på andra människor, fortsätter han.

Efter matchen förnekade IFK Göteborgs säkerhetschef Tommie Elgestål, trots polisens bekräftelse, att händelsen hade ägt rum.

– Det är helt fel, säger han.

– Vi satt på mötet nu och läste att polisen hade uttalat sig. Men jag frågade alla på mötet, även polisen, och det hade de inte hört talas om det, fortsätter han.

Det är du helt säker på?

 – Ja. Vi hade ett möte och gick igenom allting. Det var 49 bengaler på vår sektion och brandlarmet gick. Men just det med pojken – det är helt fel.

AIK:s säkerhetschef Henrik Koch:

– Polisen har tagit uppen anmälan mot att en utrbrunnen bengal har ramlat ned hela vägen ned, sedan vad som skett det vet jag inte exakt. Det finns en polisanmälan.

Tommy Elgeståhl hävdar att det inte har inträffat?

– Polisen har tagit upp en anmälan. Jag vet inte på vad, men de har tagit upp en anmälan som härrör till den händelsen.

När SportExpressen.se senare under kvällen är i kontakt med Solnapolisen bekräftar polisen att den bengaliska elden var tänd när den träffade pojkens huvud.

Han ska dock ha klarat sig utan skador.