Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Så ska Bajen ersätta Johan Wiland

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Johan Wiland har avslutat karriären. 

Samtidigt sonderar Hammarby terrängen efter en ersättare. 

För SportExpressen berättar Jesper Jansson om målvaktsfrågan, det senaste kring Abbe Khalili och att Akinkunmi Amoo som landat på Årsta.

– Vi har varit förberedda hela tiden på olika scenarion, säger sportchefen.

På måndagen meddelade Hammarbys målvakt Johan Wiland, 39, att han avslutar karriären efter att ha kämpat i flera år med en axelskada. Hammarby har varit förberedd på situationen i ett par veckor och jobbat parallellt med olika spår.  

– Vi får se hur det blir. Vi har varit förberedda på situationen hela tiden, vi har jobbat med Johan och varit öppna med att vi behöver få ett besked. Det har varit en respekt från bägge parter. Johan kom med beskedet på träningslägret och det fanns definitivt en tanke på Hammarby vid den tidpunkten från hans sida. Det uppskattar klubben.

Samtidigt rapporterar ESPN att Hammarby gjort klart med den danske målvakt David Ousted, 35, som tränat med Hammarby under träningslägret i Portugal.

Johan Wiland slutar - kan ersättas av dansk målvakt

Enligt Jansson finns inget slutgiltigt beslut i målvaktsfrågan. 

– Nej, det finns det inte. Målvaktspositionen är ”tricky”. Det är inte världens lättaste att ersätta Johan Wiland. Det är många parametrar att tänka på, säger han.

Vad har ni fått för intryck av David Ousted?

– Vi har fått väldigt bra intryck av David Ousted. Men vi låter denna dag vara Johans. Vi har hållit lite spår varma och följt upp allt sista tiden, däribland Ousted. Men i dag låter vi det vara Johans dag, vi får se vart vi landar.

Det finns fler spår än Ousted?

– Ja, vi har varit förberedda hela tiden på olika scenarion.

Ni söker en liknande profil som Johan Wiland har?

– Ja, precis. Vi söker rutin och erfarenhet.

Hur har tiden varit?

– Den har varit bra tycker jag med en öppen och rak dialog. Vi har haft ett lugn hos tränarna vilket har underlättat processen. Vi har Davor Blazevic och Oliver Dovin som gjort det riktigt bra, vi har varit lugna med situationen. Det är mer trist att bli av med en riktigt bra målvakt i Johan Wiland.

Jesper Jansson om Abbe Khalili

Är det aktuellt att ta in fler spelare på andra positioner?

– Vi sitter väldigt bra på det. Vi får se hur det lossnar med lite lättare ben, det är lite likadant där. Vi har möjlighet att tänka ett steg framåt, vi känner inget akut behov, men vi har tre turneringar att spela i svenska cupen, allsvenskan och Europa League. Det finns en möjlighet att gör något redan nu inom en snar framtid.

Abbe Khalili?

– Det spekuleras. Det skulle i så fall vara en sådan typ som man kan se på sikt och att han överlappar. Det finns inget bestämt kring honom.

Vad är det senaste med Jonathan Tamimi?

– Det sker saker hela tiden, det går fort med öppningar och förändringar. Inget nytt för tillfället men han kommer träna med oss i morgon. Som det ser ut nu har vi en full trupp.

Jesper Jansson bekräftar också att Akinkunmi Amoo landat på Årsta. Han har redan tränat med U23 i IK Frej och varit ute på Årsta.

– Han är här hos oss nu. Han kör ute på Årsta just nu. Amoo ska vara på besök hos oss i två månader, avslutar Jansson.