Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Piken till AIK: "Det är mitt svar till honom"

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

ÖREBRO. Stockholmsfotbollen är hetare än på mycket länge. Efter Hammarbys vinst mot Örebro SK ser det allt mer ut att bli en jakt mot ärkerivalen AIK.

Om drygt en vecka väntar ett kokande Stockholmsderby.

– Till en början tror jag att AIK kände att vi skulle tappa det. Men vi vägrar tappa det, säger Jiloan Hamad.

Hammarby är allsvenskans stora överraskning efter åtta omgångar. Laget toppar den allsvenska tabellen på 22 poäng och totalt fyra poäng före ärkerivalen AIK. 

Samtidigt sladdar regerande mästarna Malmö FF i tabellen. På söndagen blev det en sen förlust mot bottenlaget Trelleborg vilket gör att MFF ligger på en tiondeplats.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

Nu ser toppstriden ut att handla om ärkerivalerna Hammarby och AIK. Om en vecka väntar ett kokande Stockholmsderby på Tele 2 arena.

– Det blir tufft för AIK mot ÖFK. Vi får se. Det är kul att vara där uppe i toppen och nu blir vi jagade. Men vi trivs bra med det. Det har gått bra hittills, säger Jiloan Hamad.

Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Hur tror du att AIK resonerar just nu?

– Till en början tror jag att AIK kände att "fan vad skönt att Malmö FF inte är med i bilden och nu har vi allt i egna händer". Men sedan kommer Hammarby från ingenstans och smyger bakifrån och leder allsvenskan, säger han och fortsätter.

– Jag tror att AIK kände att vi skulle tappa det. Men vi vägrar tappa det. Det kanske har smugit fram en känsla av att "fan vad händer nu?". Men samtidigt kommer det bli en bra match på söndag. AIK får göra sitt men vi har skapat ett överläge och har ett försprång. Det är tre matcher innan uppehållet och vi vill avsluta på topp.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

 

Alexander Milosevic sa efter AIK:s vinst mot Sirius att "storebror har kommit i gång nu". Vad säger man om ett sånt uttalande?

– Haha. Man ska vara ödmjuk när allt går bra. Jag vet att han sa det med glimten i ögat. Men vi får se på söndag, det är mitt svar till honom.

Tankovic: ”Ni vet ju bäst”

Muamer Tankovic om Hammarbys segertåg:

– Vi har skapat en vinnarkultur i Hammarby. Vi vet om våra roller och vad vi ska göra. Nu visar vi gång på gång att vi gör det bra på planen, säger han.

 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

 

Hur långt kan det här räcka?

– Alla experter har sagt att vi ska komma i mitten. Så jag tror att vi kommer komma i mitten. Ni vet ju bäst, svarar Tankovic med ett leende.

Tankovic fortsätter:

– Hammarby är bättre än förväntat från experterna.

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

”Jag vill inte snacka”

På frågan om han är överraskad över Hammarbys position i tabellen, svarar han.

– Jag vill inte snacka. Jag sa något till mina kompisar när vi snackade och ni kommer få höra om det sen. När jag sa det till mina kompisar skrattade alla. Ni får se.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

 

Hur tror du AIK resonerar när ni bara går som tåget?

– Jag tror att AIK kommer läsa in sig. De kommer kolla våra matcher och vi vet hur AIK spelar. Jag har sett flera matcher själv. Det kommer bli en bra match. Ingen kommer fega ur.

Tror du att AIK är stressade?

– Det vet jag faktiskt inte. Det är ändå en storklubb som kan hantera såna här situationer. De har bra form.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!