Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURESFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Piken till AIK: "Det är mitt svar till honom"

Publicerad

ÖREBRO. Stockholmsfotbollen är hetare än på mycket länge. Efter Hammarbys vinst mot Örebro SK ser det allt mer ut att bli en jakt mot ärkerivalen AIK.

Om drygt en vecka väntar ett kokande Stockholmsderby.

– Till en början tror jag att AIK kände att vi skulle tappa det. Men vi vägrar tappa det, säger Jiloan Hamad.

Hammarby är allsvenskans stora överraskning efter åtta omgångar. Laget toppar den allsvenska tabellen på 22 poäng och totalt fyra poäng före ärkerivalen AIK. 

Samtidigt sladdar regerande mästarna Malmö FF i tabellen. På söndagen blev det en sen förlust mot bottenlaget Trelleborg vilket gör att MFF ligger på en tiondeplats.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

Nu ser toppstriden ut att handla om ärkerivalerna Hammarby och AIK. Om en vecka väntar ett kokande Stockholmsderby på Tele 2 arena.

– Det blir tufft för AIK mot ÖFK. Vi får se. Det är kul att vara där uppe i toppen och nu blir vi jagade. Men vi trivs bra med det. Det har gått bra hittills, säger Jiloan Hamad.

Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Hur tror du att AIK resonerar just nu?

– Till en början tror jag att AIK kände att "fan vad skönt att Malmö FF inte är med i bilden och nu har vi allt i egna händer". Men sedan kommer Hammarby från ingenstans och smyger bakifrån och leder allsvenskan, säger han och fortsätter.

– Jag tror att AIK kände att vi skulle tappa det. Men vi vägrar tappa det. Det kanske har smugit fram en känsla av att "fan vad händer nu?". Men samtidigt kommer det bli en bra match på söndag. AIK får göra sitt men vi har skapat ett överläge och har ett försprång. Det är tre matcher innan uppehållet och vi vill avsluta på topp.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

 

Alexander Milosevic sa efter AIK:s vinst mot Sirius att "storebror har kommit i gång nu". Vad säger man om ett sånt uttalande?

– Haha. Man ska vara ödmjuk när allt går bra. Jag vet att han sa det med glimten i ögat. Men vi får se på söndag, det är mitt svar till honom.

Tankovic: ”Ni vet ju bäst”

Muamer Tankovic om Hammarbys segertåg:

– Vi har skapat en vinnarkultur i Hammarby. Vi vet om våra roller och vad vi ska göra. Nu visar vi gång på gång att vi gör det bra på planen, säger han.

 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

 

Hur långt kan det här räcka?

– Alla experter har sagt att vi ska komma i mitten. Så jag tror att vi kommer komma i mitten. Ni vet ju bäst, svarar Tankovic med ett leende.

Tankovic fortsätter:

– Hammarby är bättre än förväntat från experterna.

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

”Jag vill inte snacka”

På frågan om han är överraskad över Hammarbys position i tabellen, svarar han.

– Jag vill inte snacka. Jag sa något till mina kompisar när vi snackade och ni kommer få höra om det sen. När jag sa det till mina kompisar skrattade alla. Ni får se.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

 

Hur tror du AIK resonerar när ni bara går som tåget?

– Jag tror att AIK kommer läsa in sig. De kommer kolla våra matcher och vi vet hur AIK spelar. Jag har sett flera matcher själv. Det kommer bli en bra match. Ingen kommer fega ur.

Tror du att AIK är stressade?

– Det vet jag faktiskt inte. Det är ändå en storklubb som kan hantera såna här situationer. De har bra form.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag